Gå til sidens hovedinnhold

Bunnmåling for Bondevik

Kjell Magne Bondevik ender sist i en fersk TV 2-måling der velgerne får spørsmål om hvem de foretrekker som statsminister. Aldri før har en statsminister gjort det så dårlig.

Mandag feiret statsministeren regjeringskollega Odd Einar Dørums 60-årsdag. På egne vegne har Kjell Magne Bondevik imidlertid lite å feire akkurat nå.

TV 2 har spurt velgerne hvem de foretrekker som statsminister, og for mannen som leder regjeringen i dag er svarende heller nedslående.

- Jeg tror det finnes to retoriske forklaringer: En slags retorisk metalltretthet, og at velgerne flytter seg langsomt, sier Jens E. Kjeldsen, forsker i retorikk, til TV 2.

Stoltenberg i tet

Best ut kommer ikke overraskende Jens Stoltenberg, med støtte fra av 26 prosent av velgerne.

På andreplass følger SVs Kristin Halvorsen med 24 prosent oppslutning, mens Frp-leder Carl I. Hagen ender midt i haugen, med 18,5 prosents oppslutning.

På bunnen kommer regjeringstoppene. Både Høyre-leder Jan Petersen og sittende statsminister Kjell Magne Bondevik oppnår svake 12 prosents oppslutning.

Dårligst

Kjell Magne Bondevik har tidligere kommet best ut i statsministermålingene. Men nå får KrF-politikeren det dårligste resultatet en sittende statsminister noensinne har fått i disse målingene.

- Han har ingen konkret sak, og det betyr at han er mer på defensiven enn på offensiven. Han var mye mer offensiv for eksempel med kontantstøtten, sier Kjeldsen, og fortsetter:

- De andre som ligger høyt på denne målingen kjemper for konkrete saker. Stoltenberg kjemper for arbeidsledigheten, Halvorsen kjemper for skolen, men hva kjemper Bondevik egentlig for?

Ingen kommentar

Statsministeren er like upopulær blant kvinner som menn. Minst populær er han på Østlandet og blant dem som tjener mest.

Han har flest tilhengere blant de eldre, men blir faktisk foretrukket som statsminister av bare halvparten så mange som SVs Kristin Halvorsen - blant dem som stemmer Fremskrittspartiet!

Statsministeren ønsker ikke å la seg intervjue av TV 2 om denne målingen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping