Zimbabwes president Robert Mugabe feiret lørdag sin 85 års dag med en storslått fest. Det faktum at landet er rammet av en alvorlig økonomisk krise og en dødelig koleraepidemi la ingen demper på feiringen, melder CNN.

I presidentens hjemby
Presidentens parti sier de samlet sammen rundt 250.000 dollar for å holde festen i Mugabes hjemby Chinhoyi, rundt 120 kilometer utenfor hovedstaden Harare.

Tsvangirai kom ikke
Presidentens kritikere sier pengene heller burde vært brukt til å hjelpe innbyggere som lider under koleraepidemien, matmangel og en galopperende inflasjon. Fredag besøkte den tidligere opposisjonspolitikeren, nå statsminister, Morgan Tsvangirai et sykehus med en intensivavdeling som var stengt på grunn av pengemangel. Det var et talende eksempel på kontrastene mellom Mugabes bursdagsfeiring og landets utfordringer at sykehuset trenger 30.000 dollar for å kunne åpne avdelingen igjen. Tsvangirai var forresten også invitert i bursdagselskap, men holdt seg hjemme.

Gjennomfører landreform
Under feiringen kunngjorde Mugabe at den annonserte landreformen skal gå som planlagt, melder CNN. Reformen vil føre til at hvite innbyggere må oppgi sine gårder til svarte. Det har vært flere voldelige overtakelser av slike gårder siden 2000.

Mugabe understreker også betydningen av en annen reform som pålegger alle større utenlandske selskaper i landet å ha minst 51 prosent svarte i ledelsen.

- Landet har kanskje problemer, men vi trenger en dag for å hedre presidenten som har ofret så mye for dette landet, uttalte Mugabes nevø, Patrick Zhuwawo, ifølge CNN.

Mugabe ble 85 år 21. februar, men feiringen ble utsatt.