President Bush innrømmer i et intervju med The Times at han angrer på krigsretorikken han brukte i forbindelse med invasjonen av Irak.

- Jeg mener at i ettertid så kunne jeg ha brukt en annen tone, sier Bush og antyder at uttrykk som «død eller levende» kan ha vært for kraftig kost.

- Dette ga folk en oppfatning av at jeg ikke var en mann som var opptatt av fred, sier han.

Vanskelig å sende unge i krigen
Videre forteller presidenten at han har hatt store vanskeligheter med å sende unge amerikanere ut i krigen.

- Jeg forsøker å treffe så mange av familiene som mulig. Og jeg har en forpliktelse til å trøste og berolige så godt jeg kan. Jeg har også en forpliktelse til å sørge for at disse tapene av liv ikke blir forgjeves, sier han.

Les også: Sammenligner Hillary med Bush

Det er kun seks måneder igjen av Bushs siste presidentperiode. Denne tiden vil han ifølge ham selv bruke til å tilrettelegge for en avtale som åpner for en selvstendig palestinsk stat. I tillegg bruker han mye av tiden sin til å vise muskler overfor den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.

Bush har gjort det klart og tydelig at han ønsker å trappe opp sanksjonene mot Iran hvis landet ikke stanser det omstridte atomprogrammet. En eventuell militæraksjon har heller ikke vært utelukket for presidenten.

- Enten så kan de velge isolasjon eller så kan de ha et bedre forhold til oss alle, sa Bush under et toppmøte mellom EU og USA i Slovenia tidligere denne uken.

Engstelig for Obamas Iran-politikk
Demokratenes presidentkandidat Barack Obama har tidligere sagt at han ønsker å innføre dialog med Iran. Dette går på tvers av den politikken Bush ønsker å etterlate til den neste presidenten og mener at en slik tilnærming vil være ødeleggende for den samlede fronten i Vest mot Iran.

USA kuttet all diplomatisk forbindelse med Iran etter gisselsituasjonen i 1979-1980, og forholdet har forverret seg betraktelig etter at Iran iverksatte det omstridte atomprogrammet.

Les også: Slik vil de styre USA