Gå til sidens hovedinnhold

Bush-bulldog: - Ut med dommeren!

Den republikanske topp-politikeren Tom DeLay, som er beskyldt for hvitvasking, krever nå dommeren fjernet.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Tom DeLay møtte fredag i retten i Austin i Texas etter å ha blitt arrestert og fått fingeravtrykk og politibilde tatt i går.

DeLay er kjent som en knallhard fighter, og dagens seanse bekreftet dette. DeLay og hans advokat Dick DeGuerin krever rett og slett dommeren fjernet og hele saken flyttet fra Austin. Årsaken er at dommeren støtter en gruppe som kjemper mot DeLay.

Dommer Bob Perkins har nå overlatt denne vurderingen til sin overordnede.

DeLay-sidens begrunnelse for kravet er at Perkins har bidratt med penger til organisasjonen MoveOn.org.

Dette er en gruppe som politisk sett hører til på venstresiden i det demokratiske partiet, og dermed meget langt unna den svært konservative republikaneren DeLay, som mener han ikke vil få en rettferdig sak med Perkins som dommer.

DeLay er beskyldt for å ha omgått valglovgivningen i Texas ved å bruke omveier for å kanalisere pengestøtte fra bedrifter til politikere.

Driver kampanje
DeLay-siden fokuserte i dag spesielt på at MoveOn.org driver en aktiv nettkampanje mot DeLay.

Det ble også trukket frem at MoveOn.org allerede hadde laget T-skjorter med gårsdagens politibilde av DeLay.

Det er kjent at dommer Perkins er demokrat. I Texas utpekes dommerne av velgerne, og de stiller i praksis til valg enten med støtte fra demokratene eller republikanerne. Men juridiske eksperter som kommenterer dagens utvikling, sier det var uventet at Perkins hadde gitt pengestøtte til en gruppe som aktivt jobbet mot DeLay.

«The Hammer»
Det er drøyt tre uker siden DeLay trakk seg fra sin mektige posisjon som leder for den republikanske majoriteten i Representantenes hus i den amerikanske Kongressen, på grunn av beskyldningene som nå skal opp i retten.

De Lay er en knallhard politikertype som går under klengenavnet «The Hammer». Han har vært en av de mest effektive organisatorene og pengeinnsamlerne for høyresiden i det republikanske partiet. Han er, i likhet med president Bush, fra Houston-området.

DeLay drev tidligere en virksomhet for bekjempelse av skadedyr med kjemikalier, og begynte i politikken i raseri over miljølovgivningen. Han har kalt det amerikanske forurensningstilsynet for «Gestapo».

Tilhengerne mener saken mot ham er et politisk spill fra statsadvokaten som kjører saken, og som også er demokrat.

Saken viser uansett hvor polarisert og kompromissløs amerikansk politikk er blitt de senere årene, hvor først Bill Clinton ble gjort til hatfigur for den konservative og religiøse høyresiden, og deretter er Bush-administrasjonen blitt det samme for venstresiden.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken