Gå til sidens hovedinnhold

Bush flykter fra Isabel

George W. Bush rømmer byen og fly blir satt på bakken. USAs østkyst venter i frykt på orkanen Isabel. Se bilder av stormen og les mer om tidenes verste orkaner.

Over 200.000 mennesker er evakuert i forbindelse med orkanen, som nærmer seg den amerikanske østkysten fra Atlanterhavet.

Bush flykter
Forberedelsene i forkant av det voldsomme uværet som snart kommer har allerede pågått i flere dager langs østkysten. Onsdag besluttet president George W. Bush å reise til landstedet Camp David allerede onsdag kveld på grunn av frykt for at orkanen skal nå den amerikanske hovedstaden torsdag.

- Det er på grunn av orkanen, bekreftet Bushs talsmann Scott McClellan da han fikk spørsmål om hvorfor Bush dro til Camp David allerede onsdag kveld.

De fleste av de føderale offentlige kontorene som ikke er nødberedskapskontorer, kommer til å stenge som følge av orkantrusselen.

Innstilte fly
Også samferdselen på den amerikanske østkysten forbereder seg på uværet som er på vei. Onsdag kansellerte flyselskapet US Airways flere hundre flyginger, og jernbaneselskapet Amtrak innstilte nesten alle togrutene sør for Washington.

-Det er det klokeste vi kan gjøre, sier David Castelveter, talsmann for US Airways.

De fleste skolene i regionen vil være stengt torsdag og fredag, og en rekke idrettsarrangement er avlyst på grunn av orkantrusselen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene