Gå til sidens hovedinnhold

Bush like upop som Nixon

President George W. Bush er like upopulær som president Nixon var før han gikk av.

Natt til onsdag holder presidenten sin årlige tale til nasjonen. Meningsmålinger viser at presidenten har et stykke arbeid å gjøre for å overbevise velgerne om at USA er på rett vei.

I en meningsmåling for Washington Post og ABC News gir to av tre velgere Bush strykkarakter for jobben han gjør. Bare en av tre er fornøyd med innsatsen, skriver Washington Post.

På målingen sier for første gang et flertall av velgerne at Bush ikke er til å stole på i krisetider og at han ikke har gjort USA tryggere for innbyggerne. Et flertall mener også at USA bør trekke seg ut av Irak. 65 prosent av de spurte er uenig i Bushs beslutning om å sende flere soldater til Irak.

En tilsvarende måling for CNN, gir presidenten 34 prosent oppslutning, mens 63 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

Truman
Bush har bare en gang tidligere hatt like lav oppslutning. Det var i mai i fjor. Han tangerer dermed oppslutningen president Richard M. Nixon hadde før sin tale til nasjonen under Watergate-krisen i 1974. I 1952 hadde Harry S. Truman like dårlig oppslutning. Også da var USA i krig, men den gangen i Korea.

Helse
I TV-talen natt til onsdag vil Bush ta for seg både Irak og kampen mot terror. I tillegg vil han legge vekt på innenrikspolitiske temaer som helsestell, innvandring, energi og utdanning.

Mandag sa Bush at han vil øke skattefradraget for helseforsikring til 15.000 dollar per år for ektepar og 7500 dollar for enslige.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag