Gå til sidens hovedinnhold

Bush refser Wycleff

George Bush vil ikke høre den amerikanske nasjonalsangen på spansk.

- Jeg synes nasjonalsangen bør synges på engelsk, og jeg synes de som er borgere her bør lære engelsk, sier USAs president George W. Bush.

Wyclef Jean og Gloria Trevi har spilt inn en spansk versjon av den amerikanske nasjonalsangen. Platen ble sluppet på det amerikanske markedet fredag og har skapt frisk debatt.

- Ville franskmennene ta det som patriotisme dersom noen sang Marseillasen på engelsk? Selvsagt ikke, sier Mark Krakorian, leder for tenketanken Center for Immigration Studies ifølge CNN.

I juni kommer en remix-versjon med engelske tekstlinjer som kritiserer amerikanske immigrasjonslover. «¿ la oss ikk starte en krig med disse hardt arbeidende menneskene, de kan ikke hjelpe for hvor de er født,» heter det i sangen.

- Det er veldig sutrete. Hvis du vil komme med slike utsagn, lag en plakat – ikke bruk nasjonalsangen., sier journalist Bryanna Bevans som har immigrasjon som spesialområde.

Hip hop-stjerna Pitpull synger også på plata.

- USA ble bygget av immigranter, og denne plata fanger betydningen av den amerikanske drømmen: kamp, frihet, alt de forsøker å hindre oss i å gjøre, sier han.

Kongressen jobber med et lovforslag som blant annet vil kriminalisere ulovlige innvandrere og innføre strengere straffer for amerikanere som ansetter ulovlige innvandrere. Tusenvis av immigranter og deres sympatisører har demonstrert mot lovforslaget.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken