Gå til sidens hovedinnhold

- Bush trakasserer meg

Michael Moore sverger på at han skal finne den som beordret at han skal etterforskes etter helsefilmen «Sicko».

(SIDE2:) Michael Moores «Sicko» hadde premiere under Cannes-festivalen i mai, og ble en umiddelbar hit blant kritikerne som likte Moores gjennomgang av det amerikanske helseforsikringssystemet.

Selv var Michael Moore full av lovord om Norge da vi møtte ham til intervju og var spesielt imponert over kurbadene du kan søke deg til i Tyrkia - på statens regning.

LES OGSÅ: - Dere nordmenn er helt sprø

- Trakassering
Mindre glad er han i Bush-administrasjonen som har beordret etterforskning av Moore fordi han tok med tre redningsarbeidere fra Ground Zero til Cuba. De tre har ikke fått legehjelp selv om de som behandler dem mener skadene stammer fra blant annet alt støvet som var i luften der de gravde for å finne overlevende.

Myndighetene sier Moore har brukt embargoen.

- Dette er rett og slett trakassering, sier Michael Moore. I et brev til det amerikanske finansdepartementet skriver hans advokat at dette er diskriminering av en journalist som bedriver journalistisk arbeid og at de forlanger en forklaring.

Myndighetene har bedt om å få navn på alle som var med til Cuba.

- Helt utrolig
- Jeg visste ikke hva jeg skulle tro da jeg fikk brevet, men jeg må jo si at de valgte et underlig tidspunkt. Hvorfor ventet de ikke ett år, sa Michael Moore da Side2 traff ham i Cannes.

«Sicko» har norsk premiere til høsten og premiere i USA i slutten av denne måneden.

TRAILER:Se Moores «Sicko» her

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai