Gå til sidens hovedinnhold

- Bush verre enn Nixon

Bush har gjort mer skade enn Richard Nixon, mener journalisten som avslørte Watergate-skandalen.

Carl Bernstein er en av de to anerkjente journalistene som avslørte Watergate-skandalen. Dette resulterte i at Richard Nixon måtte gå av som president.

I et online intervju med Washington Post kommer Bernstein med flengende kritikk mot Bush-administrasjonen.

- I forhold til George W. Bush, så er det tydelig at det amerikanske systemet har sviktet. Forestill deg forskjellen på dagens verdensbilde dersom institusjonene, spesielt statsmaktene, hadde gjort jobben sin i å sikre at en løgnaktig og farlig president (noe som er blitt bevist flere ganger) ble holdt tilbake fra å utkjempe en krig som har kostet livet til tusenvis av amerikanske soldater, opprørt millioner og har hemmet godviljen overfor De forente stater i store deler av verden, sier Bernstein til Washington Post.

Videre beskylder han Bush-administrasjonen for å ha ignorert og undergravet Grunnloven, brutt Genève-konvensjonen i forhold til tortur på Guantanamo-basen, bedrevet ulovlig overvåkning av amerikanske statsborgere og kommet med løgnaktige påstander for å kunne gå til krig mot Irak.

- Nixon og hans menn løy og misbrukte Grunnloven, noe som fikk forferdelige konsekvenser, men de ble stanset. Bush-administrasjonen ble ikke stanset og har forårsaket mye større skade, sier Bernstein.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis