Det opplyser en høytstående israelsk tjenestemann tirsdag, skriver Jerusalem Post.

Tjenestemannen hevder at en høytstående person tilknyttet Bushs følge, som besøkte Israel forrige uke, sa under et lukket møte i Jerusalem at både Bush og visepresident Dick Cheney er av den oppfatning at det er nødvendig med en militær aksjon mot Iran.

Voksende innflytelse
Bush skal ifølge kilden oppfatte Hizbollahs siste fremmarsj i Libanon som et bevis på Irans president Mahmoud Ahmadinejads voksende innflytelse i regionen.

Bushs synspunkter skal være at «det er sykdommen som må behandles, og ikke dens symptomer», hevder kilden.

Videre fortalte den israelske kilden at Bush-administrasjonen hadde likevel betenkeligheter med å angripe Iran på det nåværende tidspunktet fordi dette blir forhindret av både forsvarsminister Robert Gates og utenriksminister Condoleezza Rice.

Avviser påstandene
Men Det hvite hus avviser disse påstandene på det sterkeste og hevder USA har ingen konkrete planer om militæraksjoner mot Iran.

- USA er fortsatt motstandere av Irans ambisjoner om å utvikle atomvåpen. I den anledning jobber vi med å innføre diplomatisk og økonomisk press på iranerne for å få dem til å forandre atferd og stanse atomprogrammet, opplyser Det hvite hus i en pressemelding utstedt tirsdag.