Gå til sidens hovedinnhold

Buss veltet - 15 til sykehus

15 personer ble kjørt til sykehus etter at en buss på vei fra Stockholm til Oslo veltet ved Kristinehamn i natt. Flere skal være alvorlig skadd.

Det var en langdistansebuss fra Säfflebussen AB på vei fra Stockholm til Oslo som kjørte av veien og veltet ved avkjøringen fra E18 til Kristinehamn i Värmland i Sverige natt til tirsdag ved 01.30-tiden.

- 15 personer er skadet, to av dem skal være alvorlig skadd, sier Christer Mathiasson, vakthavende hos politiet i Värmland, til TV 2 Nettavisen.

Ukjent årsak
Han understreker at politiet ikke har full oversikt over skadeomfanget. Ifølge politiet er de skadde brakt til sykehus i Kristinehamn, Karlstad og Karlskoga. Ifølge politiet var det i alt 15 personer om bord på bussen, inkludert sjåføren.

Aftonbladet skriver i sin nettutgave at 11 personer fortsatt befinner seg på sykehus etter ulykken. Ifølge en pressemelding fra Sentralsykehuset i Karlstad har de tatt imot sju personer med mindre skader.

Fire passasjerer ble bragt til akuttmottaket i Kristinehamn ved 03-tiden. De fire var preget av sjokk, men hadde ikke alvorlige skader. Alle fire er nå utskrevet fra motaket, heter det i en uttalelse fra legevakten i Kristinehamn. Legevakten kan ikke opplyse om noen av de skadde var norske.

Årsaken til bussulykken er ennå ikke kjent. Det skal ikke ha vært andre kjøretøyer innblandet da bussen kjørte av veien på länsveg 26 ved avkjøringen fra E18.

Kastet ut av bussen
Flere av passasjerene skal ha blitt kastet ut av bussen, melder Aftonbladet.

Ved en bro over en gangveg i et tettbygget område i Kristinehamn kjørte bussen av veien. Bussen krasjet i autovernet og veltet.

Politiet fikk melding om ulykken 01.39 natt til tirsdag. Et titalls ambulanser ble raskt sendt til stedet.

Alle de 14 passasjerene om bord og bussjåføren ble kjørt til sykehus. Politiet sier til Expressen at det ikke var barn blant passasjerene.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken