Gå til sidens hovedinnhold

Busser krasjet - minst seks drept

Minst seks personer ble drept da to busser kolliderte utenfor Uppsala tirsdag morgen.

Er du i nærheten eller har tips i saken: send tips (SMS og MMS) til 02255 eller 02255@nettavisen.no

- Minst seks personer er omkommet, og vi har et titalls personer til sykehus, sier en talsmann for ambulansetjenesten i området til TV 4.

Kollisjonen skjedde litt før klokken sju tirsdag morgen. TV 4s reporter Lasse Linussen kom til stedet rundt en time etter ulykken. Da lå det fortsatt døde på stedet.

De fleste av de omkomne og skadde skal ha vært om bord i den ene bussen. Passasjerene i den andre skal bare ha fått mindre skader.

- Den ene bussen er svært trykket inn. Folk har blitt kastet ut av den, sier Linusson til Nettavisen.

- Alle skadde er kjørt bort i ambulanser. Men da vi dro fra stedet for noen minutter siden, holdt de fortsatt på å frakte bort de omkomne. - De undersøker også om det kan ligge flere døde under en av bussene, fortsetter han.

Flere passasjerer ble sittende fastklemt i vrakene.

Helikoptere
Et 40-talls personer ble skadd i kollisjonen. Tilstanden er alvorlig for 11 av de skadde. Flere ambulanser ble innkalt fra nabodistriktene.

- Vi har kalt inn ambulanser fra Gävleborg, Stockholm og Västmanland, sier Pia Anderson ved SOS Alarm til TV 4.

Det er også sendt to helikoptere til stedet.

Morgenrush
Kollisjonen skjedde litt før klokken sju tirsdag ved Rasbo, rundt 25 kilometer nordøst for Uppsala. De to pendlerbussene fra selskapet Upplands lokaltrafikk var fulle av passasjerer i morgenrushet.

Buss 811 var på vei fra Öregrund mot Uppsala da den kolliderte med buss 811 på vei motsatt vei, melder Aftonbladet. De alvorligst skadde har blitt fraktet til Akademiska sjukhuset i Uppsala. Passasjerer med lettere skader og sjokk ble først tatt til en gård i nærheten.

Snø
Årsaken til kollisjonen er ikke kjent, men skyldes trolig glatt vei. Det var lett snøvær og snø på veien da ulykken skjedde.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis