En 21-åring omkom og tre passasjerer fikk bruddskader da en buss fra Fjord1 kjørte av veien ved Skjåk like før klokken fem tirsdag morgen. Bussen var på vei fra Oslo til Ålesund over Strynefjellet.

Nå har politiet gitt den 36-årige bussjåføren fra Sunnmøre status som siktet.

- Førerkortet hans har blitt beslaglagt, sier politiadvokat Eystein Husby ved Gudbrandsdalen politidistrikt til Nettavisen.

LES OGSÅ:Våknet da bussen kjørte i grøfta

- Sommerdekk foran
Husby opplyser at grunnlaget for siktelsen er at det er skjellig grunn til å mistenke sjåføren for å ha overtrådt veitrafikklovens aktsomhetsbestemmelser. Det var snø og vanskelige kjøreforhold der bussen gikk av veien.

- Bussen hadde sommerdekk foran og helårsdekk bak. Det er sannsynligvis dette som har forårsaket at bilen ikke tok styring og havnet i grøften, sier Husby.

Brudd på veitrafikkloven straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år.

I går var ekspertene Nettavisen snakket med helt klare i sitt råd til bilister som skulle kjøre i fjellet: - Bruk vinterdekk!

- Må verifiseres
Kommunikasjonsdirektør Ingrid Færøyvik i Fjord1-konsernet sier at selskapet mener at ulykkesbussen hadde helårsdekk foran, men at dette nå må verifiseres.

- Vi vil ikke spekulere i dette, men venter på en tilbakemelding fra Havarikommisjonen, sier Færøyvik til Nettavisen.

- Skiftet dekk
Administrerende direktør Magne Hetle i Fjorde1 Buss Møre sier at det ble gjort service og skiftet bakdekk på ulykkesbussen sist torsdag.

- Da ble det satt på nye piggfrie helårsdekk på drivakselen bak, sier Hetle til Nettavisen.

Han sier at møsterdybden på de nye dekkene er på 20 mm, mens løpedekkene bak har mønsterdybde 10 mm - dekkene foran skal ha hatt en dybde på 6 mm. Han sier han ikke vil uttale seg om hva slags dekk selskapet mener står foran på bussen.

- Nå avventer vi en 100 prosent fakttaopplysning fra Havarikommisjonen. Det har skjedd et dødsfall her, så jeg vil ikke drive og synse om saken, sier Hetle.