Oslo (ANB): OB, med Espen Ruud som sentral brikke på laget, har de tre siste sesongene tatt sølvmedaljene i den danske Superligaen. I høst har imidlertid ikke mye talt for at Fyn-klubben vil gjenta den prestasjonen.

OB har variert unormalt mye i prestasjonene helt siden sesongstarten i juli, og tar vinterferie på en skuffende beskjeden åttendeplass på tabellen.

Mandagens 4-0-seier borte mot Sønderjyske var imidlertid en solid opptur, og sørger for at Espen Ruud & co. tar med seg en god følelse inn i vinterpausen.

- Fantastisk kamp
For forsvarsspiller Ruud var det naturligvis ekstra godt å holde nullen.

- Selvfølgelig bygger vi en masse selvtillit når vi holder nullen. Men vi fikk også spilt fotball, og vi var dyktige til å flytte ballen rundt da vi kom foran med 3-0 og 4-0. Så jeg synes vi spilte en fantastisk god bortekamp, sier telemarkingen til klubbens hjemmesider.

At laget avslutter høsten med en solid seier, er for øvrig ikke uvanlig. For ett år siden ble Aalborg knust med 6-0 i siste kamp før vinterpausen – og mandag var det altså SønderjyskE som fikk gjennomgå.

Espen Ruud har følgende forklaring på at klubben igjen hentet fram finspillet i siste sekund.

- Det må være fordi vi vet at det er lenge til neste kamp, at det er helt avgjørende med en seier for at vi ikke skal gå lenge med et dårlig resultat, sier han.

Lang pause
Bashkim Kadrii ble kampens store spiller med tre scoringer. Espen Ruud gledet seg stort over effektiviteten.

- Vi klarte å score på sjansene våre i første omgang, da vi var skarpe foran mål. Og så hadde vi god kontroll på SønderjyskE, oppsummerer han.

Neste serierunde i den danske Superligaen spilles tidlig i mars. FC København overvintrer på tabelltoppen – fire poeng foran overraskelseslaget FC Nordsjælland. (ANB)