Gå til sidens hovedinnhold

Byrådslederens hus pusset opp svart

- Jeg visste ingenting, sier byrådsleder Monica Mæland (H). Ektemannen tar skylden.

(iBergen.no) - Jeg har ikke gjort noe ulovlig. Jeg visste ikke om det. Mer har jeg ikke å si, er den meget knappe kommentaren iBergen.no får av Mæland.

- Tro meg
Den vanligvis så imøtekommende byrådslederen i Bergen har murt seg inne på sitt kontor etter dagens avsløring om at det er brukt svart arbeidskraft under oppussingen. Hun nekter også å la seg bli avbildet.

Selv forklarer hun at det var mannen Tom Erling Mæland som fikk jobben utført - og at hun selv ikke ante noen ting.

- Kan du forklare hvordan det kan skje oppussing på ditt eget hjem - uten at du visste det?

- Du får bare tro meg på mitt ord. Jeg visste ingenting, sier Mæland.

- Vet du hvem som har gjort arbeidet?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg vet ikke hvem som har gjort det, sier hun.

Hvordan er stemningen i heimen?

- Jeg har ingenting mer å si, sier hun.

Skal forklare seg
Hun forklarer at ektemannen nå har sendt ut en redegjørelse, der han forteller at han i morgen skal i møte med fylkesskattesjefen for å ordne opp i forholdene.

Byrådslederen vil heller ikke svare på hva hun tror dette vil ha å si for Høyres valg i Bergen. Hun viser til Høyre-leder Torbjørn Hansen i Bergen for kommentar.

Avsløringen kunne ikke kommet mer ubeleilig for Høyre i Bergen og nasjonalt. Like etter at Per-Ditlev Simonsen trakk seg som ordfører i Oslo etter avsløringer om en ulovlig konto i Sveits, kommer denne avsløringen rundt Høyres byrådsleder i Norges nest største by.

Høyre regjerer sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti i Bergen, men de siste ukene har de rødgrønne spist seg innpå i Bergen.

15.000 svart
Arbeidene som har pågått på boligen på fasjonable Storhaugen i Bergen, har en verdi på 300.000 kroner. Av dette skal 15.000 være gjort svart. Det dreier seg om opprydding- og bortkjøringsarbeid.

iBergen.no får opplyst at ektemannen Tom Erling Mæland har tatt fri fra jobben som daglig leder for herrebutikken Mann 2000 i Bergen, som han også er deleier i. Han har så langt ikke svart på henvendelser fra iBergen.no på mobil eller SMS.

- Dette får han ordne opp i selv, sier Monica Mæland.

Ektemannen forteller til BT at kona ikke ante noe om det svarte arbeidet.

- Jeg fortalte henne først om dette da hun sa at det gikk rykter om at hun hadde betalt for svart arbeid. Det er jeg som har hatt ansvaret for oppussingen, sier Tom Erling Mæland.

- Dette er helt uakseptabelt, sier Monica Mæland, og legger til at hun er redd det kan gå ut over partiet Høyre i valget. Hun informerte partiledelsen om det inntrufne i går.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis