Norge leverte en skuffende VM-kvalifiseringskamp borte mot Albania fredag kveld. Både 1-1-resultatet og prestasjonen var under forventning.

Når A-landslaget igjen skal aksjon tirsdag, i en privatkamp hjemme mot Makedonia, blir det med et helt annet utseende.

Startelleveren ble presentert mandag og inneholder åtte nye spillere.

- Det er naturlig med mange utskiftninger når vi spiller to kamper så tett. Jeg ønsker å teste ut alle, og alle må få muligheten til å vise at de ønsker å være med til høsten. Noen vil sikkert også vise meg at jeg tok ut feil lag på fredag, sier Drillo til fotball.no.

Formasjonen endres fra 4-5-1 til 4-1-1. Daniel Braaten blir spydspiss, med støtte fra Erik Huseklepp like bak.

- Det er ikke så veldig dramatisk, men det kan hende vi starter slik mot Kypros når den tid kommer. En av de to spissene skal bidra ganske tøft defensivt, og det er en ganske vanlig formasjon i internasjonal fotball, påpeker Drillo.

Han håper at dette gir landslaget bedre oppspillsmuligheter når motstanderne ligger i et etablert forsvar. I tillegg forteller landslagssjefen til TV 2 Sporten at endringen av formasjonen er enklere enn før, fordi Drillo nå har spillere som han er komfortabel med i kantrollene i et 4-4-2-system.

- Nå har vi typer som kan fungere i en firer. Det er ikke så lett å finne gode kanter i en firer på midtbanen, men det har vi nå. Per Ciljan klarer den rollen bra, og Tarik behersker den rollen både i en firer og en femmer.

- Har endringen også sammenheng med nødvendighet av å vinne resten av VM-kvalifiseringskampene?

- Ja, det ligger noe tanker bak rettet inn mot Kypros. Det er godt mulig at vi starter i 4-4-2 mot Kypros også. Det er langt fram, men det er mulig.

Norges lag (4-4-1-1): André Hansen; Tom Høgli, Kim André Madsen, Kjetil Wæhler, Ruben Kristiansen; Per Ciljan Skjelbred, Ardian Gashi, Christian Grindheim, Tarik Elyounoussi; Erik Huseklepp; Daniel Braaten.

Både A- og U21-landslaget skal i aksjon allerede tirsdag. U21-landslaget spiller mot Italia klokken 18, mens A-landslaget møter Makedonia på Ullevaal klokken 19.

Begge kampene kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S. NFF tar grep for å få folk til Ullevaal tirsdag. Første omgang av U21-landslagets kamp mot Italia vil bli vist på storskjerm på Ullevaal, mens i andre omgang vil viktige hendelser bli vist fortløpende. Det opplyser forbundet selv på sine nettsider.