Oussama Assaidi ble hentet til Liverpool fra Heerenveen sist sommer, men skader og lite spilletid preget vingens første sesong i rødt.

Mannen fra Marokko fikk kun med seg 12 kamper for Liverpool i løpet av sitt første år i klubben.

Denne sommeren har det blitt spekulert i at Assaidi skulle bort fra Liverpool, og QPR i the Championship har vært blant klubbene som har snust på spilleren.

Tirsdag ble det imidlertid klart at Assaidi går på lån til Premier League-kollega Stoke ut den inneværende sesongen.

Både Stoke og Liverpool bekrefter avtalen på sin nettside tirsdag. Det blir imidlertid ikke opplyst om Britannia-klubben har en opsjon på kjøp for 25-åringen.

25-åringen er langt fra den første som forlater Anfield i sommer, folk som Jay Spearing, Andy Carroll, Jonjo Shelvey, Stewart Downing og Pepe Reina har også byttet beite.

Assaidi blir Mark Hughes' fjerde signering denne sommeren. Waliseren har fra før hentet Erik Pieters, Marc Muniesa og Juan Agudelo.

- Oussama hadde flere muligheter og derfor jeg er veldig fornøyd med at han valgte oss. Han har stor fart og er direkte i spillestilen, og vil gi oss en ny dimensjon, sier Hughes.

Stoke-direktør Tony Scholes sier Assaidi er akkurat den spillertypen som manager Hughes har jaktet i sommer.

- Mark sa vi trengte mer fart i angrep, og Oussama passer virkelig til den beskrivelsen. Han er en spennende spiller som vil styrke oss, sier Scholes.

Assaidi startet karrieren i Almere City før han fikk sin første smak av toppfotball i De Graafschap. Han spilte senere i Heerenveen og scoret 20 mål på 68 kamper der.