Gå til sidens hovedinnhold

- Camilla ville ha elsket denne dagen

George Philip (23) minnes sin aller kjæreste venninne, som brutalt ble revet bort på Bygdøy.

I rosa piquéskjorte sitter George Philip Aarskog (23) på en benk på Huk på Bygdøy hvor han og Camilla har sittet sammen mange ganger før. Like i nærheten bodde hans tidligere kjæreste og gode venninne Camilla Kristine Birkeland Skullerud (18).

Lørdag kveld omkom Camilla og lillesøsteren Martine Elise i en stygg utforkjøring mellom Bygdelokket og Kongsgården på Bygdøy.

Svært nære
Selv om det var slutt mellom dem på dette tidspunktet, var Philip og Camilla fremdeles svært nære hverandre. Da den hvite Audi TTen krasjet mot treet, mistet Philip den jenta som har betydd mest for ham.

- Vi snakket om at det en dag skulle bli oss to igjen. Vi var liksom kjærester for det og vil i ettertid alltid betrakte oss som kjærester, sier Philip til Nettavisen.

.

- Det er det som er så uforståelig. Camilla likte jo ikke å kjøre bil. Hun ble nesten alltid bilsyk og selv når man holdt fartsgrensa, syntes Camilla det gikk for fort, forteller Philip.

Selv har han kjørt Camilla utallige ganger forbi ulykkesstedet på vei til eller fra hjemmet på Bygdøy. Første gang de to møttes var faktisk i bilen. Philip kjørte Camilla hjem etter at hun hadde vært på besøk hos hans søster.

- Jeg tror Camillas foreldre hadde stor tillit til meg. Hun fikk lov til å gjøre hva som helst sammen med meg – til tross for at jeg var noen år eldre. Jeg tror de følte seg trygge når vi var sammen, sier Philip.

Støtter familien
I dagene etter den tragiske ulykken har Philip og Camillas familie holdt sammen. Daglig reiser de sammen til ulykkesstedet og til kapellet hvor søstrene ligger.

- Jeg tror foreldrene kommer litt nærmere Camilla gjennom meg og jeg nærmere Camilla gjennom dem. Camillas mamma og pappa har alltid tatt i mot meg som en sønn og som en del av familien Birkeland Skullerud. Jeg vil alltid være her for dem, de for meg og jeg er utrolig glad i dem alle. Alle familiemiddagene hos Birkeland Skullerud var noen av de mest fantastiske og hyggeligste måltidene i mitt liv, sier Philip.

De første dagene etter ulykken var det svært vondt å være i Camillas hjem. Det vekket mye minner og det var tøft. Men gradvis gikk det bedre, og til slutt orket han å gå inn på Camillas rom. Der så han igjen hyllen med alle de rosa tingene som Camilla sparte på.

- Camilla elsket rosa. Hun gikk ikke ut av huset uten å ha et eller annet rosa på seg – enten det var en øredobb, et smykke, et klesplagg eller solbrillene som var rosa.

Les også: «Hvil i fred, vakre engler!»

Rosa
Det er derfor Philip er kledd i rosa piquetskjorte denne onsdagskvelden. Fargen rosa er og blir Camilla. I fanget ligger en gråstripete genser med rosa mønster i – en gave han fikk fra Camilla. I hånda holder han et bilde av sin kjære. En smilende Camilla stråler mot kameraet. På baksiden står det skrevet med rosa tusj og hjerter bak: «Til George Philip. Glad i deg. Kyss Camilla.»

- Det var det første bildet hun ga til meg. Hun ville at jeg skulle ha det i bilen. Siden har det vært festet til solskjermen.

I den øverste kommodeskuffen på Camillas rom fant Philip bilder av dem to sammen – fra de mange reisene de var på. Hver jul, sommer og bursdag tok Philip kjæresten med på tur – til Amsterdam, Marbella i Spania og Thailand. Påsken 2006 glemmer han aldri.

- Jeg tok med Camilla til en delfinpark i Thailand, hvor hun fikk svømme sammen med rosa delfiner. Etterpå fikk hun mate dem og se dem utføre forskjellige tricks etter hennes kommando.

Philip blir blank i øynene og bryter sammen i gråt, før han fortsetter:

Gode minner
- Delfinparken lå seks timer unna hotellet, men vi hadde det så moro – vi lo hele veien hjem. Camilla fortalte meg etterpå at det var den største dagen i hennes liv.

Denne onsdagen er det nøyaktig en uke siden han så Camilla for siste gang. Han var innom hjemmet på Bygdøy for å hente noen ting han hadde hatt liggende.

- Vi pratet sammen en stund. Selv om det var slutt mellom oss var det fremdeles følelser der. Vi var svært nære hverandre. Etter en stund sa jeg at jeg måtte gå for jeg skulle i begravelse. Camilla sa «Vi sees snart igjen».

Tre dager senere ble livet snudd på hodet.

- Bestevenninnen min ringte og sa at det kunne være Camilla som var i ulykken på Bygdøy. Jeg ble helt stum. Jeg ringte foreldrene. De svarte ikke. Jeg ringte Camilla, men mobilen var ikke på. Jeg begynte å få en dårlig følelse.


Først da Philip ringte politiet ved 21.30-tiden fikk han bekreftet det han fryktet mest av alt. Han satte seg i bilen og hentet tre av Camillas beste venninner. Sammen kjørte de hjem til familien.

- Ved Bygdølokket var det kø på grunn av ulykken. Vi slapp omsider gjennom sperringene. Venninne hylgråt da vi kjørte forbi bilvraket. Det var jo ingenting igjen av bilen. Jeg husker så godt bilhjulet som lå i veien.

Venn av Martine
På syv uker har Philip mistet to venninner. 16. mars ble Martine Vik Magnussen (23) fra Nesøya funnet drept i en bygård i London. 3. mai omkom Camilla og lillesøsteren Martine Elise i en utforkjøring på Bygdøy.

- Jeg husker så godt presten leste en e-post fra Martines mamma i begravelsen. Moren skriver til Martine at «Ingen av oss vet når det er slutt. Kanskje burde vi tenke mer over det og gjøre mer ut av tiden vi har». E-posten ble sendt kort tid før Martine døde. Jeg ble sittende der i kirken og reflektere over det moren hadde skrevet, forteller Philip.

Philip sitter og ser utover bølgene som skvulper i Oslofjorden. Sola skinner fra skyfri himmel over ham.

- Camilla ville ha elsket denne dagen. Hun elsket sola og kunne aldri få nok sol. Familien hadde kjøpt en ny båt, som hun og søsteren gledet seg sånn til å bruke. Det blir det aldri noe av. Camilla var også veldig sosial. Hun planla jentetur til familiens landsted i sommer. Heller ikke det blir det noe av.

Philip stopper opp. Mumler at ting er urettferding. Meningsløst.

Camilla
- Camilla var en forsiktig person. Hun likte at noen passet på henne. Men samtidig var hun veldig nysgjerrig. Hun likte å reise og oppleve nye steder. Og hun elsket shopping. På reisene våre pleide hun å shoppe opp alle lommepengene med én gang i ren glede over mye av det fine hun kunne finne i utlandet.

Men først og fremst var Camilla en varm person, alltid påpasselig med at alle rundt henne skulle ha det bra.

Camilla spilte tennis og hadde ikke greie på fotball. Likevel ble hun med Philip på alle hjemmekampene til Vålerenga.

- Vi hadde alltid plass i sola på tribunen og da koste hun seg veldig. Vi spiste pølser og drakk brus og hun stilte rare spørsmål om reglene. Det var jo så søtt.

Philip begynner å le.

- Aller første gang vi var på kamp visste hun ikke hvem av lagene som var Vålerenga. Det var jo ikke så rart – hun var jo ikke interessert i fotball. Men hun stortrivdes og gledet seg til hver enste kamp som vi kunne gå på sammen.

Nære søstre


Den siste tiden hadde Camilla og lillesøsteren på 16 utviklet et nært forhold.

- De snakket mye sammen og var mye sammen. Lørdag før ulykken hadde de vært på Lekteren på Aker brygge. Jeg tror Camilla koste seg masse på Lekteren. Hun og søsteren fikk oppleve den siste dagen sammen. De gikk ut av denne verden sammen.

Sola er i ferd med å gå ned over Huk. Philip fryser og tar på seg genseren med det rosa mønsteret han har fått fra Camilla.

- Hun var en solstråle. Det er derfor vi har så fint vær nå. Det er hennes nærvær. Det er så urettferdig. Så ubegripelig at livet bare kan stoppe opp. Jeg vil alltid elske denne jenta over alt på jord!

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker