Drøye kilometeren før mål satte sveitseren inn støtet og rykket fra gruppen han satt i. Rykket holdt inn og for andre gang denne uken kunne han juble over seier etter at han tirsdag vant Tirreno-Adriatico.

Seieren er Cancellaras andre store blant klassikerne etter å ha triumfert i Paris-Roubaix tidligere.

- Jeg har vunnet et av de største sykkelritt som finnes, og jeg er fantastisk lykkelig. Jeg er glad og stolt over å kunne fullføre det fantastiske arbeidet som mine lagkamerater gjorde idag. De fortjener kjemperos for sin innsats, sa Cancellara etter løpet i en melding fra laget, ifølge feltet.dk.

Filippo Pozzato fra Liquigas kom inn som nummer to, fem sekunder bak Cancellara, men Philippe Gilbert knep den siste pallplassen.

Thor Hushovd kom inn på en niende plass, med Kurt Asle Arvesen rett bak seg på tiende.

Bettini forsøkte seg
Quicksteprytteren Paolo Bettini var den første av favorittene som satte inn et støt idet rytterne begynte på stigningen opp Cipressa. En 5,65 km lang bakke med gjennomsnittlig stigningsprosent på 4,1 med 9 prosent på det verste.

Bettini fikk følge av svenske Thomas Lövkvist (Team High Road) og de to lå rundt 100 meter foran resten av feltet.

Da det gjensto en mil av klassikeren hadde de to fått følge av Paolo Savoldelli (LPR Brakes), Niklas Axelsson (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli) og Davide Rebellin (Gerolsteiner).

Før den siste stigningen opp Poggio, krympet forspranget ned til ti sekunder og det så ut til å gå mot en spurtduell igjen. Kurt Asle Arvesens CSC ledet an forfølgerne og hadde med seg Fabian Cancellara i god posisjon. Oscar Freire hadde også posisjonert seg i denne gruppen på 15 ryttere.

Freire eller Hoshovd
Før lørdagens ritt ga Julian Dean sine favorittips til Nettavisen.

- Jeg har ikke sett ham (Thor Hushovd) i løp ennå, men jeg har forstått at han er i svært god form. For meg er det to favoritter til årets Milano-Sanremo. Det er han og Oscar Freire. Thor har ikke vært med og kjørt mye med italienerne i det siste, men han er i kjempegod form og jeg tror han kommer på podiet denne gangen.

Rittet på lørdag var det første der Hoshovd og Dean møtte hverandre som konkurrenter og ikke lagkamerater. Hushovd innrømmet at det kom til å bli litt spesielt å se Julian Dean iført en annen trøye.

Sykkelgal? Mer stoff her!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.