Gå til sidens hovedinnhold

- Cannavaro til Chelsea

Fabio Cannavaro er på vei til Chelsea. Hørte vi ordet «lønnstak»?

Fabio Cannavaro er på vei til Chelsea, skriver den italienske avisen Il Giornale ifølge nettstedet tribalfootball.com.

Hvor pålitelig denne påstanden er, skal være usagt, men det er i alle fall ikke urimelig å tro at flere italienske toppspillere er interessert i å skifte klubb på grunn av den italienske fotballskandalen som ruller i skrivende stund.

Juventus, som er Cannavaros klubb, er en av fire klubber som er tiltalt i forbindelse med kampfiksing. Torinoklubben, som er den mestvinnende i Italia, står i fare for å bli tvangsflyttet ned til Serie B eller C på grunn av sin rolle i skandalen.

- Treårskontrakt
Chelseas klubbdirektør Peter Kenyon skal nå ha blitt enig med Cannavaros agent om en overgang i kjølvannet av denne korrupsjonsskandalen. 32-åringen vil undertegne en treårskontrakt.

Han blir dermed det siste tilskuddet i en mildt sagt stjernespekket Chelsea-stall. Cannavaro vil konkurrere med spillere som John Terry og Ricardo Carvalho om en av de to midtstopperplassene i førsteelleveren.

Det er ingen grunn til å bli overrasket hvis kravene om lønnstak kommer i engelsk fotball i løpet av kort tid. Chelsea har allerede sikret seg Andrej Sjevtsjenko fra AC Milan, og jakter visstnok også Fernando Torres.

Hvem kan konkurrere mot slikt?

Manchester United? Ja, kanskje. Arsenal? I så fall bare på grunn av Arsene Wengers dyktighet. Liverpool? Sjanseløse. I likhet med resten av klubbene i England.

Lønnstak i framtiden?
Lønnstak er et kjent fenomen i nordamerikansk idrett, sist innført i National Hockey League med stort hell. I Nord-Amerika er da også filosofien at flest mulig lag skal være konkurransedyktige. Det fungerer også ganske bra i praksis. Hvis vi holder oss til NHL, var de to finalistene i årets Stanley Cup bare så vidt gode nok til å få en plass blant de 16 sluttspillagene.

I europeisk fotball blir det stadig færre lag som klarer å konkurrere om titler. Og Chelsea, som har vunnet Premier League to år på rad, blir neppe enklere å slå med Fabio Cannavaro på laget.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken