Gå til sidens hovedinnhold

Carew sendte Gamst ut av FA-cupen

Skaffet straffe, satte den selv - og vips, så var Blackburn ute.

ASTON VILLA - BLACKBURN 3-1:

Aston Villa ledet 2-0 til pause på Villa Park, da Blackburn-manager Sam Allardyce lot Morten Gamst Pedersen entre banen i FA-cupens tredje runde.

Og det tok ikke lang tid før nordmannen, som scoret for Blackburn i kampen mot Sunderland like før nyttår, igjen markerte seg.

Ti minutter ut i andre omgang slo Gamst Pedersen nemlig et presist hjørnespark som traff pannebrasken til Nikola Kalinic, og headingen gikk kontant i målet i snøværet på Villa Park.

Carew-straffe
Dermed var Blackburn tilbake i kampen, etter at Nathan Delfouneso og Carlos Cuellar hadde gitt hjemmelaget en trygg ledelse i første omgang - begge målene etter innlegg av Ashley Young.

På stillingen 1-0 til Aston Villa hadde David Dunn misbrukt et straffespark for Blackburn, men etter reduseringen våknet håpet om utligning igjen til live.

Men det faktum at gjestenes El-Hadji Diouf pådro seg direkte rødt kort etter en stygg takling like før pause, gjorde jobben mye vanskeligere for Blackburn.

Et kvarter før slutt kom John Carew inn på banen, og på overtid satte den populære lørenskoggutten all tvil til side, da han satte inn 3-1 til Aston Villa på straffespark.

Det var Carew selv som skaffet straffesparket, etter å ha blitt felt av Blackburn-forsvareren Gaël Givet.

Dermed slo Aston Villa tilbake etter tap for Liverpool og Arsenal i romjula, og er videre til fjerde runde i FA-cupen.

Riise fra start
Flere lag var i aksjon i FA-cupen på lørdag, uten at man fikk se de helt store cupbombene.

Lille Carlisle hang lenge med i bortekampen mot Everton, men to mål for hjemmelaget mot slutten av kampen sørget for en grei 3-1-seier for Everton.

Bjørn Helge Riise spilte hele kampen for Fulham, som halte i land en 1-0-seier mot Swindon på Craven Cottage.

Middlesborough måtte gi tapt med 0-1 for høytflyvende Manchester City, mens Tottenham hadde en enkel jobb med å beseire Peterborough på White Hart Lane, i kampen som endte 4-0.

Imidlertid må både Birmingham og Plymouth ut i omkamp, etter uavgjort mot henholdsvis Nottingham Forest og Coventry. Det må også Newcastle, som gikk målløse av banen mot Plymouth.

I likhet med Blackburn er også Premier League-klubben Hull ute av årets FA-cup, etter at laget var sjanseløse i bortemøtet med Wigan.

Sjekk alle dagens resultater i faktaboksen på høyre side.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Hev smaken på grillmaten med disse deilige sausene

Kommentarer til denne saken