Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen satte skrekkeksempel

Å skade fotgjengere i trafikken er det nordmenn frykter mest, viser ny undersøkelse.

Å oppleve lignende ulykke som Carl I. Hagen, er vår største skrekk. Etter han kjørte ned et kjærestepar på nyttårskvelden, må han ifølge VG leve som fotgjenger i et halvt år før han får lappen tilbake.

Les om saken i Nettavisen

Nå viser det seg at cirka halvparten av de spurte i Tryg Forsikrings undersøkelse engster seg for usynlige fotgjengere i vintermørket.

En positiv oppdagelse
Frykten trenger derimot ikke være en dum ting, mener Karsten Kristiansen, skadedirektør i Tryg Forsikring.

– Tallene viser at folk er bevisste på faren, noe som er positivt i seg selv. Det betyr at vi er mer årvåkne når vi nærmer oss et fotgjengerfelt, sier han i en pressemelding.

Tross den store frykten, viser statistikk at antall påkjørte har gått kraftig ned de siste to årene. Antall skadde fotgjengere gikk fra 1127 i 2009, til 444 i 2011, opplyser FNOs trafikkskadestatistikk.

Frykten for å kjøre på fotgjengere kan altså ha sammenheng med nedgangen i skadde fotgjengere i fjor.

Tidoblet skaderisiko uten refleks
Forsikringsselskapet minner om viktigheten av at fotgjengere bruker refleks, og at bilførere senker farten før fotgjengerfelt og er oppmerksomme.

– Den største årsaken til at fotgjengere blir påkjørt er fortsatt at de er lite synlige. Går man med mørke klær uten refleks, spesielt nå på vinteren når det er mørkt og det i tillegg regner, er risikoen for å bli påkjørt kanskje tidoblet, forklarer skadedirektøren i Tryg.

Kun frykten for å møte på elg eller andre store dyr på veien kan måle seg med frykten for fotgjengere, ifølge undersøkelsen som er foretatt av Respons på oppdrag fra Tryg Forsikring.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken