Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen vant etter supertabbe av Anand

Nå er han (nesten) verdensmester.

HTML EMBED

CHENNAI/OSLO (Nettavisen): Magnus Carlsen hadde aldri slått Vishy Anand med de svarte brikkene før VM-finalen i Chennai.

Torsdag gjorde han det for andre gang i matchen.

Dermed står det 6-3 til nordmannen og de tre siste partiene er en formalitet. Anand må vinne alle tre. Det virker rett og slett umulig - han har ikke slått Carlsen siden 2010.

Med seier eller remis i det tiende partiet fredag, er verdensmesteren norsk. Men Carlsen våger ikke å slippe jubelen løs.

- Det var en utrolig mengde kompliserte varianter vi måtte vurdere, sa han på pressekonferansen etterpå og var mest opptatt av å vise hva som kunne skjedd i partiet. Se partiet hos Chessbomb.

- Det var et virkelig tøft parti. Det var klart fra starten at det ville bli ekstremt ubalansert. Jeg måtte bare takle situasjonen og skape motsjanser, la han til.

Det gjorde han til fulle. Plutselig sto det to svarte dronninger på brettet. Etter 28 trekk ga Anand like godt opp.

FORUMET:«Åja! Trollmannen fra Lommedalen klarer å skvise vinster ut av ingenting, og denne gangen klarte han altså å hente en dronning ut av intet ...»

Grov feil
Inderens siste trekk i partiet som vil stå igjen i VM-historien som en av de største feilene noensinne.

- Hva er det som skjer? Han må være i ubalanse, utbrøt Nettavisen-ekspert Leif Erlend Johannessen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den tidligere VM-finalisten Nigel Short skriver på Twitter at dette er slutten på en era. Anand har vært verdensmester siden 2007.

Det ville ikke Magnus Carlsen kommentere.

- La oss være korrekte, sa han.

Inderen fikk en god start, og klarte å presse Carlsen på klokken og brettet, men så mistet han fullstendig tråden.

- Jeg måtte endre kursen i matchen drastisk. Jeg mener fortsatt at det var et riktig valg, sa en skuffet Anand etterpå.

LES OGSÅ:Spiller anonymt og blir anklaget for juks

Livebrett
Nettavisen har alliert seg med Chessdom.com og kan for første gang gi deg livebrett. Maskinene til Chessdom er kraftig oppgradert for anledningen og har en spillestyrke på over 3000 i rating - langt over VM-finalistene.

- Vi har alltid vært ledende på sjakk i Norge, og satser for fullt også på VM-matchen, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

- Det er en historisk hendelse at en nordmann kan bli verdensmester. Og vi kjenner Magnus siden han slo bedriftslaget vårt som 12-åring. Jeg er blitt slått av Magnus tre ganger, og gleder meg til at han også skal slå Anand, sier han.

Du kan også diskutere matchen på vårt populære forum www.sjakk.origo.no.

Vi følger kampen trekk for trekk. Under ser du vår livesending fra parti 9 - med Nettavisen-ekspert Leif Erlend Johannessen og journalist Ole Valaker:

HTML EMBED
Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken