Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen: - Vi har ikke gitt opp noen ting

Norge med klar seier i sjakk-OL.

Det norske 1.-laget i sjakk-OL slo rett tilbake fra tapet mot Tyskland ved å knuse Bosnia-Hercegovina i Tromsø søndag.

Både verdensmester Magnus Carlsen og Jon Ludvig Hammer imponerte ved å vinne med svarte brikker. I tillegg vant Simen Agdestein sitt parti med hvitt, og da gjorde det lite at Kjetil Lie tapte for Denis Kadric.

Dramatisk ble det da Carlsen overraskende tapte for tyskeren Arkadij Naiditch lørdag. Norge tapte da 1,5-2,5, og Carlsen ville ikke møte pressen etter partiet. Søndag var han mer snakkesalig etter å ha slått Borkij Predojevic.

- Vi har fortsatt sjansen både som enkeltspillere og lag til å gjøre en god turnering. Vi har ikke gitt opp noen ting, sa han i NRKs studio.

- Det gikk ganske fort over. Det var veldig surt å ødelegge for laget. Vi hadde egentlig lagt opp til tre remis og at jeg skulle vinne. Da var det kjedelig når de andre gjorde jobben bra, forklarte Carlsen om lørdagens nederlag.

Kameraten Hammer kunne opplyse at sjakklaget hadde koblet av med fotball etter tapet for Tyskland. Selv imponerte han ved å slå Dalibor Stojanovic søndag. Simen Agdestein satt lengst ved sjakkbrettet av de norske spillerne, men også han kontrollerte til seier. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken