Manager Louis van Gaal tror mye kan forklares med Michael Carricks skade.

Tre strake tap i ligaen er ikke hverdagskost på Old Trafford. At de røde djevlene heller ikke har scoret mål i de samme oppgjørene, gjør statistikken enda mer sjelden.

Manager Louis van Gaal har den siste lett etter svar på hvorfor laget hans underpresterer, og har blant annet kommet fram til at savnet at midtbanespiller Carrick har vært stort.

33-åringen forlot banen med skade da byrival Manchester City ble slått 4-2 12. april. Siden den gang har United tapt alle sine kamper. Sist helg ble det 0-1 mot West Bromwich på eget gress.

Før Carrick havnet på sidelinjen hadde van Gaals mannskap seks strake seirer.

Trøsten for nederlenderen er at laget hans fortsatt har et godt tak på fjerdeplassen på tabellen. Det gir mesterligaspill til høsten. Femteplasserte Liverpool er fire poeng bak når tre serieomganger gjenstår.

Den dårlige nyheten er at Carrick ikke kommer til å spille flere kamper denne sesongen. Det bekreftet United-sjefen selv fredag.

Lørdag er Crystal Palace motstander på bortebane. Skulle United tape også der, kan Liverpool komme skummelt nær med tre poeng mot ligamester Chelsea.

- Ser du etter defensive midtbanespillere i stallen vår, har vi ikke mange av dem. Når Blind og Carrick har vært skadd, har vi et stort problem, sier Louis van Gaal.

Han peker videre på at Carrick har en egenskap han ikke deler med så altfor mange.

- Carrick er en spiller som kan lese spille, og det er akkurat det jeg ser etter. Alle spillere kan lese spillet ut fra sin egen rolle. Det er ikke så vanskelig. Men å lese spillet for laget, er verre. Ikke mange klarer det. Derfor trenger de trenere, sier nederlenderen.

Enkelt blir det uansett ikke å ta tre poeng i London. Crystal Palace har slått både Manchester City, Liverpool og Tottenham på Selhurst Park denne sesongen.

- Det er en stor kamp, og vi har mer enn nok kvalitet i laget til å slå dem, sier forsvarsspiller Joel Ward.

Han avviser at laget, som ligger i ingenmannsland på tabellen, ikke kommer til å spille for full musikk.

- Målet vårt er alltid å ende så høyt på tabellen som mulig. Vi setter oss ikke tilbake og er fornøyd med det vi har, sier Ward.

Crystal Palace er i øyeblikket nummer 12 på tabellen. Fare for nedrykk er det ikke. (©NTB)