Da Kenny Dalglish ledet Blackburn til topps i Premier League i 1994/1995-sesongen var legendariske Alan Shearer en viktig årsak til suksessen.

Den nåværende Liverpool-sjefen hentet den sterke spissen fra Southampton i 1992 og i løpet av fire sesonger i blått og hvitt nettet Shearer 130 mål for Lancashire-klubben.

Sent mandag kveld ble det klart at Dalglish igjen har brukt penger på en stor, sterk, Newcastle-født måljeger.

Andy Carroll - som av mange har blitt omtalt som nettopp «den nye Shearer» - kostet de røde rekordsummen 35 millioner pund og skal erstatte Fernando Torres, som samme dag pakket og dro til Chelsea.

Snakket med Shearer
Og kanskje var det nettopp Dalglishs gamle elev i både Blackburn og Newcastle som bidro til at skotten ga klarsignal om å punge ut den vanvittige pengesummen mandag.

- Jeg har snakket med Kenny tidligere om Carroll og det store potensialet jeg ser i ham. Selv før Kenny gjorde comeback i Liverpool snakket vi om spilleren, forteller Alan Shearer.

Den tidligere storscoreren er også rimelig sikker på at Liverpools manager vil få det beste ut av sin nye signering, på samme måte som han utviklet Shearer til å bli best.

- Kenny kommer til å jobbe med ham hver eneste dag på treningsfeltet og Carroll vi få de samme tipsene som jeg fikk på den alderen. Han kommer til en klubb med en fantastisk manager og jeg er sikker på at Kenny vil få det beste ut av ham, sier han.

- Nå kommer han til en klubb der det forventes trofeer. Og han kommer til en klubb med en manager jeg har stor respekt for, fortsetter Shearer.

- Grunn til bekymring
Shearer mener imidlertid at Liverpool likevel har grunn til å bekymre seg over den nyankomne rekordmannen.

- Utenfor banen vet du aldri med Andy på nåværende tidspunkt. Han er fortsatt en veldig, veldig ung kar. Han har vært involvert i trøbbel tidligere og dette ville for meg vært en stor grunn til bekymring, sier han.

Og Shearer har helt rett når han sier at den unge Liverpool-spissen har hatt det for vane å havne i trøbbel i løpet av sin til nå korte karriere.

Både overfall og slåssing er blant det Carroll har vært involvert i så langt.

I september 2008 ble den nå 22 år gamle Newcastle-gutten arrestert i forbindelse med et overfall mot en kvinne. Carroll aksepterte senere politiets siktelse i denne saken.

Litt over et år senere - nærmere bestemt i desember 2009 - var Carroll på ny i politiets søkelys. Denne gangen i forbindelse med et barslagsmål. Spissen ble anklaget for å ha knust et glass i ansiktet på en bargjest. Han ble siktet for hendelsen og fikk en bot på 1000 pund, samt et erstatningskrav på 2500 pund, etter å ha erklært seg skyldig i anklagene.

Og i oktober 2010 smalt det igjen. Denne gangen ble Carroll sikret for overfall mot en tidligere kjæreste. Spissen ble løslatt mot kausjon, men betingelsen var at han flyttet inn sammen med Newcastle-kaptein Kevin Nolan, i en slags husarrest. Saken ble i januar 2011 henlagt på grunn av manglende bevis.

To dager etter at han ble løslatt mot kausjon ble Carrolls bil påtent mens den sto i Nolans oppkjørsel.

Harde tak på trening
Også på treningsfeltet har Carroll gjort seg bemerket som en bråkebøtte.

Våren 2010 røk Carroll og lagkamerat Steven Taylor i tottene på hverandre. Det hele endte angivelig med at Taylor brakk kjeven, mens Carroll fikk et brudd i hånda. Spissen ble noen dager senere avbildet på en konsert med bandasje rundt hånda. Episoden har imidlertid aldri blitt offisielt bekreftet av Newcastle.

I sin tidlige karriere skal 22-åringen også ha vært involvert i tumulter med tidligere Newcastle-spiller Charles N'Zogbia. Daværende Toons-sjef Joe Kinnear valgte imidlertid den gang å ikke straffe de to spillerne for bråket. Ironisk nok ble N'Zogbia lenge linket til Liverpool mandag kveld, men så fort det ble klart at Carroll var på vei til de røde, skal Newcastle ha forsøkt seg på Wigan-spilleren, som sist spilte for klubben i 2004-2009.

I tillegg til alt dette sørget Carroll også for å heve noen øyenbryn da han spilte på U19-landslaget. Sammen med Scott Sinclair (Swansea) og Ryan Bertrand (Chelsea) ble han sendt hjem for brudd på lagets interne regler angående leggetid i forbindelse med en landskamp i 2007.

- Mange blir skuffet
Andy Carroll er som tidligere nevnt født og oppvokst i Newcastle. Han startet også sin profesjonelle fotballkarriere i den tradisjonsrike klubben.

Sett bort fra et kort låneopphold i Preston North End i 2007/08 har han tilbrakt stort sett hele fotballkarrieren hos St. James Park-klubben.

Derfor tror Alan Shearer at overgangen til Liverpool vil falle mange fans tungt for brystet og at de vil føle seg snytt basert på tidligere uttalelser.

- Jeg tror de vil bli sinte, og føle seg urettferdig behandlet. Han signerte nylig ny kontrakt med klubben. Og etter å ha hørt fra Andy at han ønsket å bli, og uttalesene fra ledelsen om at han kom til å bli, tror jeg mange vil bli skuffet, for de ønsker ikke miste en stjernespiller.

- Men fra klubbens side, så er det lett å skjønne at de aksepterte budet. Uansett hvem du er, så er 35 millioner pund mye penger, sier Shearer.

Carroll selv uttalte etter at overgangen til Liverpool mandag kveld at han følte seg presset ut av Newcastle-ledelsen og eier Mike Ashley.

- Jeg er fortvilet over at jeg må forlate barndomsklubben min. Jeg fikk beskjed om å dra. Jeg ville ikke bort, det er derfor jeg undertegnet en femårskontrakt i oktober. Jeg ble dyttet ut døra, sier Carroll ifølge The Independent i en tekstmelding til en fanside på nettet.

Så langt denne sesongen har Carroll nettet 11 mål på 19 ligakamper for Newcastle. Bare Dimitar Berbatov (19) og Carlos Tévez (14) har flere. Siden debuten for Newcastle har han totalt nettet 34 ganger på 103 opptredener. I 2009/10 scoret han 19 ligamål for klubben i The Championship. Nå spørs det om han kan skyte Liverpool til topps?

Kilder: Daily Post, Wikipedia, liverpoolfc.tv, The Independent.