Den britiske supersprinteren, som allerede har vunnet to etappeseirer i årets Tour de France, øyner muligheten til å kle seg i grønt igjen allerede tirsdag kveld. Etter flere tunge fjelletapper er det nemlig igjen tid for flate etapper skreddersydd for sprinterne.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Cavendish er offensiv og optimistisk.

– For oss er det full gass igjen, fastslår 24-åringen i et intervju med den britiske avisen Independent – og signaliserer at det ikke skal spares på noe i dagene som kommer.

– Vi kan komme til å måtte betale for det i uke nummer tre, men den sjansen må vi ta, tilføyer han.

Super-fokusert
Cavendish har allerede syklet seks dager i den grønne poengtrøya, men rett før rytterne satte kursen inn i Pyreenene ble han overlistet av Thor Hushovd. Dermed har nordmannen nå et knapt forsprang i kampen dem i mellom.

Det kan imidlertid fort snu seg.

– Vi må være konsentrerte. Det kommer fire sjanser den neste uka, og jeg vil ikke misse noen av dem, sier Cavendish – og sender en advarsel til konkurrentene.

Konsentrasjonen er sjelden noe problem for 24-åringen.

– Noen spurte Mark under Giro-etappe om han følte seg klar for spurten som ventet. Mark var imidlertid så oppslukt at han ikke hørte vedkommende, sier lagkamerat Michael Rodgers.

Tenker ikke rivalene
Cavendish har ytterligere ett trumfkort i ermet: Erik Zabel. Den tidligere tyske sprintmesteren har lagt opp, men fungerer som rådgiver for Columbia-laget i årets Tour.

– Erik var virkelig nyttig å ha den første uka, og han kommer tilbake for å hjelpe oss nå. Han ser på målgangene, og ser at alt er slik vi tror, sier Cavendish.

Briten tenker imidlertid ikke mye på duellen med Thor Hushovd.

– Jeg tenker ikke på rivalene mine. Mitt eneste mål er å vinne mange ganger de neste ukene. Jeg sammenlikner meg aldri med andre, sier han – og ber om å bli trodd på at det ikke er noen krise dersom den grønne trøya glipper til slutt.

– Det vil være skuffende om jeg ikke får den, men ingen katastrofe. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!