Gå til sidens hovedinnhold

Celtic-helt med klar beskjed til Ronny Deila

- Sats alt på Europa League.

Chris Sutton, tidligere storscorer i Celtic, mener manager Ronny Deila og den skotske storklubben må konsentrere seg om å prestere i Europa League.

Torsdag møter skottene Red Bull Salzburg i Østerrike i sesongens første gruppespillkamp.

Celtic-fansen måtte skuffet innse at Champions League-drømmen ble knust da skottene ble slått ut hele to ganger av kvalifiseringen til årets turnering.

- Sats på Europa
Nå må de nøye seg med Europa League, noe Sutton mener må være førsteprioritering for klubben denne sesongen.

- Celtic bør prioritere Europa League. Selv om de skulle tape noen poeng i den skotske ligaen vil de likevel vinne. De er klart det beste laget i Skottland, sier Sutton til Scotsman.

Den tidligere storscoreren tror Celtic kan nå langt i Europa.

- Det er ingen grunn til at de ikke skal kunne klare det. De har toppspillere som Kris Commons og Scott Brown. I tillegg har de unge spillere som kan ta nye steg i turneringen, forklarer Sutton.

- Gir ingen mening
Flere klubber har vært skeptiske til Europa League, og blant annet i England har det vært flere eksempler på klubber som stiller med reservepregede lag i turneringen.

Det forstår Sutton lite av.

- Spillerne jobber knallhardt gjennom en hel sesong for å komme til Europa. Men når de endelig klarer det, benytter klubbene seg av reserver og spillere fra ungdomsavdelingen. Det gir bare ingen mening, sier Sutton.

Torsdag kveld er det ventet at Ronny Deila vil stille med sine beste spillere fra start.

Kampen kan du følge i vårt livesystem.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken