Gå til sidens hovedinnhold

Cesc det kampprogrammet!

3 x United, 2 x Chelsea og Liverpool.

Med en usedvanlig svak åpning på sesongen, var det flere enn Arsène Wenger som lurte på hvordan årets sesong skulle bli:

- Da vi tapte 5 av de første 14 Premier League-kampene, var det lite som tydet på at vi ikke skulle tape på de neste 18. Vi har forbedret oss kraftig på kort tid. Nå er vi inne i den perioden vi er nødt til å vise oss modne for utfordringene som gjenstår denne sesongen, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

Ny skadekrise
Franskmannen har fått kjørt seg både som taktiker og motivator denne sesongen med langtidsskader på Cesc Fàbregas, Eduardo, Theo Walcott, Thomas Rosicky og dels Emmanuel Adebayor. Mot Villarreal onsdag var den offensive ammunisjonen kruttsterk, nå skranter det i stedet bakover på banen.

LES HELE KAMPPROGRAMMET I BUNNEN AV ARTIKKELEN!

William Gallas har spilt ferdig denne sesongen. I tillegg mangler Johan Djourou, Gäel Clichy og Manuel Almunia i de bakre rekker.

Forsvarsreservene må spille over evne når utfordringene hoper seg opp i slutten av måneden. Søndag venter Chelsea i semifinalen i FA Cupen. The Gunners møter også Chelsea, samt Liverpool og Manchester United i ligaen.

- De skal møte de tre topplagene i ligaen. Jeg tror Arsenal synes dette er litt gøy. De ser på det som en utfordring å være en slags premissleverandør for hvem som vinner ligaen til slutt. Nesten uansett hva de gjør, har de ingen annen mulighet til å ta annet enn 4.-plassen selv denne sesongen, sier Canal Plus-kommentator Kenneth Fredheim til Nettavisen.

- Like tøft som United
Med gårsdagens 3-0 over Villarreal venter også to oppgjør mot Manchester United i Champions League.

- Begge lag har et tilnærmet identisk program foran seg: En kamp til gode i ligaen og en semifinale i cupen – i tillegg til Champions League. Dersom vi er OK psykisk, kan vi klare dette, sier Wenger.

Press og mental slitasje kan ta motet fra de fleste. Hittil har imidlertid Wengers unggutter håndtert utfordringene eksemplarisk.

I ligaen ligger Arsenal i «ingenmannsland» med åtte poeng ned til Aston Villa på 5.-plass og seks poeng opp til Chelsea på tredje. Det kan bli for mye å gape over om klubben skal blande seg inn i medaljestriden også.

- Vi har kamper vi skal spille også før semifinalen mot Manchester United, så la oss forsøke å fortsette seiersrekken mot Chelsea. Vi er fremdeles super-outsidere, mener Wenger.

Tviler på «ligacuplag»
Kanskje frister det å nedprioritere oppgjørene mot Middlesbrough, Portsmouth og Stoke City i stedet?

- Jeg ser ikke for meg at det kommer til å skje i veldig stor grad. Det må i så fall være å spare en spiller eller to når det nærmer seg semifinalene mot United. At Wenger plutselig stiller med et ligacuplag, har jeg vanskelig for å se for meg, sier Fredheim.

- Jeg vil tro at Arsenal føler de er i en slags «comfort zone». Med seier mot Boro, Pompey og Stoke har de 4.-plassen, uansett hvordan det går mot topplagene. Noe annet er heller ikke målet. Av trofeene det gjenstår å spille om, er det ingen tvil om at Wenger har mest lyst på Champions League-trofeet.

Her er kampprogrammet:
18.4: Chelsea (FA Cup-semi, nøytral bane)
21.4: Liverpool (PL, borte)
26.4: Middlesbrough (PL, hjemme)
29.4: Manchester United (CL-semi, borte)
2.5: Portsmouth (PL, borte)
5.5: Manchester United (CL-semi, hjemme)
10.5: Chelsea (PL, hjemme)
16.5: Manchester United (PL, borte)
24.5: Stoke City (PL, hjemme)
27.5: Champions League-finale?
30.5: FA Cup-finale?

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken