Gå til sidens hovedinnhold

Champions League glapp for Hareide

Både Åge Hareides Helsingborg og FC København røk ut av Champions League.

CELTIC - HELSINGBORG 2-0 (4-0 SAMMENLAGT):

LILLE - FC KØBENHAVN 2-0 (ETTER EKSTRAOMGANGER) (2-1 SAMMENLAGT)

Åge Hareides svenske klubb, Helsingborg, og Ståle Solbakkens gamle klubb, FC København, tapte sine returoppgjør i mesterligakvalifiseringen onsdag, og er med det ut av Europas flotteste selskap.

Etter at hele kvalifiseringen er ferdigspilt, gjenstår Nordsjælland som det et eneste skandinaviske laget i Champions League. Molde røk som kjent ut i den tredje kvalifiseringsrunden.

Norske fotballfans kan likevel glede seg over at Thomas Rogne, som spiller for Celtic, fortsatt er med i Mesterligaen. Rogne var riktignok ikke på banen da skottene slo FC København og avanserte til gruppespillet.

Hareide trodde på en overraskelse
Helsingborg hadde en tøff oppgave før returoppgjøret mot Celtic i den siste kvalifiseringsrunden til Mesterligaen.

Den skotske klubben vant 2-0 i Helsingborg, og hadde fordel av hjemmebane i den siste og avgjørende kampen.

- Større ting har skjedd enn at Helsingborg slår Celtic, sa Hareide før kampen, men det ble ingen overraskelser på Celtic Park.

Gary Hooper sendte vertene opp i 1-0-ledelse før pause, og svenskene måtte dermed score tre mål for å sikre ekstraomganger.

Det klarte de aldri, og Victor Wanyama plasserte isteden kirsebæret på kremtoppen og fastsatte resultatet til 2-0 like før slutt. Sammenlagt vant Celtic 4-0 og er klare for gruppespiller i Champions League.

Hareide, som kunne ha sikret flere millioner kroner til Helsingborg dersom han hadde klart å lede klubben til avansement, må nøye seg med europaligaspill.

FC København i ekstraomganger
FC København lå under 1-0 etter ordinær tid i returoppgjøret mot Lille i Frankrike, etter at Lucas Digne scoret for vertene.

Danskene vant 1-0 hjemme i Parken, og duellen måtte avgjøres med ekstraomganger.

Tulio scoret for Lille like før det første ekstraomgangen var ferdigspilt, og danskene klarte aldri å svare. Dermed er rødtrøyene ute av Mesterligaen.

Borteseier til ingen nytte
Borussia Mönchengladbach, som ble nummer fire i den tyske Bundesligaen forrige sesong, vant 2-1 borte mot Dynamo Kiev, men røk likevel ut av Mesterligaen ettersom Dynamo vant 3-1 i Tyskland. Den ukrainske klubben er dermed videre til gruppespillet.

Det samme er rumenske CFR Cluj, som slo sveitsiske Basel 3-1 sammenlagt.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken