Gå til sidens hovedinnhold

Charles: - Rydd i egne rekker

Prins Charles roser britiske, islamske ledere som har tatt avstand fra terrorhandlingene, men sier samtidig at de må gjøre noe med ekstreme strømningene i Storbritannia.

- Slik jeg forstår islam, så forkynner religionen humanisme, en følelse av samhold og toleranse - som den kristne tro. Noen briter tror at disse terrorhandlingene er nært knyttet opp til den muslimske tro. Det er de ikke, de er en pervertering av den muslimske tro, skriver prins Charles i et eget innlegg i avisen The Daily Mirror.

Uvanlig trekk
Det er ikke vanlig at kongelige skriver avisinnlegg, heller ikke i Storbritannia, men prins Charles har gjort det i forbindelse med at terrorangrepene i London ble minnet med to minutters stillhet flere steder i verden torsdag.

I innlegget skriver prinsen av Wales at han forstår at mange spør seg hvordan unge mennesker født og oppvokst i Storbritannia kan få seg til å begå slike grusomme handlinger mot uskyldige mennesker.

Advarer britene
- Ekstremistene søker å bryte opp det moderne, multikulturelle samfunn vi kaller vårt, sier prinsen.

Han advarer også sine landsmenn mot å fordømme den muslimske delen av Storbritannias befolkning.

HER KAN DU LESE HELE PRINS CHARLES' INNLEGG

- Om vi faller for fristelsen, så har bombemennene lyktes. Samtidig er det etter mitt syn enhver sann troende muslims oppgave å fordømme slike forbrytelser og rykke opp disse som forkynner slik hat og bitterhet. Muslimske borgere bør gjøre det, ikke bare fordi det er deres tro, men også fordi det er alle britiske innbyggeres oppgave å vise respekt for loven, sier han.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken