Gå til sidens hovedinnhold

Charterpåsken selges nå

Vinterferien er allerede utsolgt og snart er det umulig å få seg en sydentur i påsken. Ikke rart charterbransjen jubler.

(SIDE2): - Både vinterferie og påsken er utsolgt. De neste 10 dagene finnes det fortsatt ferieturer å kjøpe i mars, men så er hele den måneden også utsolgt, sier Gunnar Grosvold i My Travel.

Ønsker du flere reisetips: Besøk Reiseklubben
Vil du reise nå: Her er de ledige turene

Rekordsalg
Direktøren for charterselskapene Ving og Saga kan med glede registrere at året begynner med rekordsalg.

- Så godt og tidlig vintersalg har vi ikke opplevd tidligere. Det eneste vi kan tilby er storbyreiser med turoperatøren Bridge ved påsketider, opplyser Grosvold.

Storbyferie kan være redningen for etternølerne både i påsken og den kommende vinterferien. Svein Erik Bjørheim i Bridge supplerer med å trekke frem Disneyland i Paris som ett ypperlig alternativ for barnefamilier.

Ålesund billigst
Hos Apollo er også vinterferien helt utsolgt for de som vil sol, sand og varme. I påsken har de bare noen få avganger med mer enn 10 ledige seter.

Billigste alternativ er fra Ålesund 31. mars til Kreta, hvor en person må betale 3198 kroner for en uke på hotell. Legger man på en 1000-lapp eller to kommer du deg også sørover fra Oslo, Bergen, Trondheim eller Tromsø.

- Utvalget er lite, så mitt beste tips for de som ønsker å reise til Syden i påsken er å bestille turen så fort som mulig, sier Leo Berbu.

- Med kulde over hele landet selges sydenreisene som aldri før. Vi har satt opp ekstrafly fra Oslo til Gran Canaria, og bare på noen få dager ble de første avgangene utsolgt, legger Apollo-sjefen til.

Reis etter påske
Situasjonen er den samme hos Star Tour. Åtte av ti påskereiser er solgt, skriver selskapet i en pressemelding.

Kypros er ellers et godt alternativ fra både Trondheim og Oslo, mener Star Tour-sjef, Jørn Kristiansen.

- Kypros har et meget behagelig klima allerede rundt påsketider. Tilbrakte påsken der for 2 år siden. Strålende sol hver dag og 18 grader i sjøen, erindrer han ovenfor Side2.

- For de som satser på en restplass er mitt beste tips å reise i slutten av april og i begynnelsen av mai. Da er det fin forsommer i mange av Middelhavslandene, og prisene er meget gode.

- Til tross for ekstrafly har vi ikke nok reiser i vinterferien. Vi har bare enkelte strøplasser igjen, og etternølere må nok basere seg på avbestillinger eller eventuelt reise via våre naboland for å komme seg av gårde, sier Kristiansen.

Les også:

Vinterferien snart viktigst

Ledig i feriefjellet

Ta med barna til fjells i vinterferien

Storfusjon i reiseliv

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem