Konsekvensene av vulkanskyen for de ansatte i Norges største bedrifter, er i ferd med å løse seg. Flere av de ansatte har kommet seg til Norge ved hjelp av andre løsninger enn vanlige rutefly.

Tusenvis rammet
I Norges største oljeselskap er det mange som er rammet av problemene med flytrafikken. Selskapet har kontorer flere steder i verden og har en utstrakt reisevirksomhet.

- Det er tusenvis av våre ansatte som er rammet av dette. Det er folk som har avlyst reiser, folk som venter på å komme til helikoptertransport og folk som venter på å komme hjem. Vi har heldigvis 1.009 videokonferanserom i Statoil, sier pressetalsmann Ola Morten Aanestad i Statoil til NA24.

- Er det sånn at dere har chartret et eget fly for Statoil-ansatte som er askefaste i New York?

- Jeg vet at vi har jobbet med ulike løsninger der, men jeg er ikke sikker på om vi har gjort det, sier han til NA24.

- Ingen katastrofe
Hos Hydro opplyser informasjonssjef Thomas Knutzen at de fleste av selskapets ansatte har kommet seg hjem.

- Vi hadde 52 av våre ansatte på reiser utenfor Norge før helgen. De fleste av de har kommet seg hjem, sier Knutzon til NA24.

Han sier at det er noen av de ansatte som nå er på ferge fra Hirtshals nå. Dessuten har det vært jobbet med en samlet bussløsning for Hydro-ansatte, men det har strandet på praktiske ting.

- Det er ingen ting som kan skrives på kontoen for katastrofe, sier Knutzon.

Tatt leiebil og tog
Hos gjødelsselskapet Yara har også folk funnet alternative ruter for å komme hjem.

- Det er noen av våre folk som har vært ute å reist i Europa som har slitt med å komme tilbake, men leiebil og tog har gjort at de har kommet seg tilbake, sier pressetalsmann Asle Skredderberget til NA24.

Han opplyser videre at det blant annet har vært leid en minibuss for selskapets ansatte som skulle hjem fra Brussel.

- Det er jo mye som har blitt løst ved epost og telefon som erstatning for en reise, sier Skredderberget.