Gå til sidens hovedinnhold

Chavez med smakløst utspill

Mener amerikanerne prøver å okkupere Haiti.

Den venezuelanske presidenten, som tidligere er hyllet av den norske venstresiden med ministeren Audun Lysbakken i spissen, er ute med et totalt hoderystende utspill.

På søndag anklaget Chevez USA for å bruke jordskjelvet på Haiti som en mulighet for å okkupere det katastroferammede landet. Han tilbød samtidig å sende drivstoff fra sitt eget land.

- Jeg leste at 3.000 soldater kommer, marinesoldater som er rustet som de skal i krig. Det er ikke for lite gevær der, herregud. Doktorer, medisin, drivstoff, feltsykehus, det hva USA burde sende, sa Chaves på sitt ukentlige TV-show.

Han sa dermed videre:

- De okkuperer Haiti. I tillegg til det så ser du dem ikke i gatene. Plukker de opp lik?...Ser de etter skadede? du ser dem ikke. Jeg har ikke sett dem. Hvor er de?

På sitt ukesshow lovte Chavez å sende så mye bensin som Haiti trenger for å generere elektrisitet og transport. Chaves la imidlertid til at han ikke gikk ut mot det humanitære hjelpearbeidet som ble gjennomført av USA. Han stilte bare spørsmålstegn ved behovet for å sende så mange tropper.

USA sender mer enn 5.000 marinesoldater til Haiti, og et sykehusskip er ventet å komme senere denne uken.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken