Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea anker straffen fra Fifa

Kan få kjøpe spillere allerede i januar.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har ilagt den engelske klubben kjøpenekt fram til januar 2011 etter at klubben sikret seg Gael Kakuta på uhederlig vis fra Racing Lens.

Denne straffen er den første i sitt slag.

- Denne avgjørelsen bekrefter målet vårt om å sikre stabilitet vedrørende kontrakter. Det er en viktig dom for fotball generelt, uttalte en talsperson for Fifa da dommen ble offentliggjort i begynnelsen av september.

Ber om utsettelse
Nå bekrefter Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne at Chelsea har anket saken videre til dem. Chelsea har også bedt om at straffen suspenderes inntil en endelig dom foreligger.

- Både Chelsea FC og (Gael) Kakuta har bedt om at Fifas avgjørelsen blir lagt til side i påvente av utfallet av behandlingen i CAS, uttaler Idrettens Voldgiftsrett ifølge Reuters.

CAS anslår at forespørselen om å få straffen utsatt i påvente av endelig dom, vil bli behandlet i begynnelsen av november. Hvis Chelsea får medhold i dette, kan klubben likevel kjøpe spillere når overgangsvinduet åpner igjen i januar.

Kjempetalent
Londonklubben fikk i tillegg til kjøpenekten også en bot på 6,8 millioner kroner, og påbud om å betale Lens 1,1 millioner kroner i kompensasjon. Kakuta regnes som en av Chelseas aller mest talentfulle spillere og ble toppscorer på juniorlaget i sin første sesong i klubben.

Han ble også stemt fram som årets spiller på ungdomsakademiet.

I februar pådro han seg et dobbelt brudd i ankelen. Nå må han belage seg på nok et langt opphold på sidelinja. Fifa har nemlig bestemt at unggutten ikke får spille fotball de neste fire månedene, fordi han brøt kontraktbetingelsene med Lens.

Kommentarer til denne saken