Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea-ess: - United vant egentlig ikke

Finaletapet for Manchester United er fortsatt ikke glemt.

Hvem husker vel ikke den regntunge kvelden på Luzhniki stadion i Moskva 21. mai 2008?

Manchester United møtte Chelsea til Mesterliga-finale på russisk jord. Og oppgjøret skulle få en svært så dramatisk konklusjon.

Følg Mesterliga-kvartfinalene mellom Chelsea - Manchester United og Sjakhtar Donetsk - Barcelona fra 20.45.

Berømt Terry-miss
I ordinær spilletid scoret Cristiano Ronaldo og Frank Lampard hvert sitt mål, men flere fulltreffere ble det aldri, og kampen måtte til slutt avgjøres på straffer.

Den straffesparkkonkurransen kommer nok aldri John Terry til å glemme.

For takket være en bom fra nettopp målscorer Ronaldo, fikk Chelsea-kapteinen muligheten til å avgjøre det hele, med det alle blå fans håpet ville bli det siste spark på ballen.

Men i det stopperbautaen skulle sette ballen forbi Edwin van der Sar, mistet han fotfeste i det glatte gresset, og lærkula suste utenfor målet.

Da van der Sar senere stopper Nicolas Anelkas skudd fra krittmerket var det klart. For tredje gang i klubbens historie kunne United løfte den gjeveste europacuppokalen.

- Vant egentlig ikke
Mens Chelsea den dag i dag, fortsatt står uten triumf i både Mesterligaen, eller den gamle serievinnercupen.

- I historiebøkene vil det stå at United vant kampen, men det vant egentlig ikke. Det hadde bare mer flaks enn oss i straffesparkkonkurransen, sier Chelsea-keeper Petr Cech.

Denne sesongen har Stamford Bridge-klubben likevel fått en gylden mulighet til å revansjere det forsmedelige tapet fra 2008.

Onsdag møtes de to lagene på ny, i kvartfinalen av den samme turneringen. Den første av de to kampene går av stabelen i London.

- Det som ligger i fortiden, ligger i fortiden. Nå tenker vi kun på framtiden, og håper at det denne gangen er vår tur til å dra det lengste strået, sier Chelsea-keeperen.

- Kjenner United
Chelsea har slått Manchester United i de tre siste kampene de to lagene i mellom i den hjemlige ligaen, og den storvokste tsjekkeren mener dette gir selvtillit.

- Det vi har utrettet mot United de siste årene er veldig bra, spesielt på hjemmebane. Derfor går vi til denne kampen med stor tro på at vi kan vinne, sier han.

Sist gang Manchester United vant en kamp på Stamford Bridge var faktisk tilbake i 2002.

- Jeg tror det kan være en stor fordel for oss, sier Cech.

- Samtidig så kjenner vi også laget og spillestilen deres veldig bra. Slik sett så trenger vi ikke å finne opp kruttet på nytt for å prestere bra når vi reiser til Old Trafford heller.

- Viktigst å vinne
I januar punget Chelsea ut store penger for å sikre seg Fernando Torres fra Liverpool. Londonklubben har et håp om at spanjolen kan være nøkkelen til suksess i Europa.

Enn så lenge har imidlertid ikke måljegeren fått stilt inn målsiktet riktig, men kanskje kan et møte med United og stopperkjempe Nemanja Vidic, få Torres i humør.

Som Liverpool-spiller herjet spissen tidvis med den serbiske stopperkjempen. Vidic selv, vet at United må passe godt på Chelseas målfarlige menn.

- Det har ikke noe å si om han ikke har scoret for Chelsea så langt, sier stopperen.

- Han kommer til å gjøre sitt beste for å score mot oss. Men dette skal tross alt avgjøres over to kamper, og for oss er det viktigere hvem som går videre, enn hvem som scorer, sier han.

Kilder: Daily Mail, Sportinglife, Wikipedia.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken