Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea får 130 mill i erstatning

Adrian Mutu må virkelig punge ut for kokaindommen i 2004.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bestemte torsdag at Adrian Mutu må betale den engelske toppklubben Chelsea rundt 130 millioner kroner i erstatning.

Mutu ble kjøpt til londonklubben fra Parma i 2003 for 158 millioner kroner, men fikk sparken året etter fordi han testet positivt på kokain under en dopingkontroll.

Chelsea er naturlig nok meget fornøyd med dommen og mener at avgjørelsen sender en viktig beskjed til unge fotballspillere.

- Chelsea kan bekrefte at de har mottatt avgjørelsen fra Fifa, i saken mot Adrian Mutu. Klubben er meget fornøyd med avgjørelsen om å tildele laget £13.68 millioner i kompensasjon.

- Dette er en viktig beslutning for fotballen, fordi forbundet har slått fast hvor viktig det er å slå hardt ned på dopingbruk i idretten, heter det i en pressemelding på Chelseas offisielle nettsted.

Mutus advokat, Cristian Sarbu, hevder imidlertid at Fifa tidligere har fortalt hans klient at erstatningssummen bare ville være på 96 millioner og at spissen nå vil anke dommen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken