Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea - Liverpool 29-14

Gjett hvem som fikk flest frispark på Stamford Bridge?

«Utnevnelsen av spansk dommer og hans assistenter virker merkelig, tatt i betraktning av den utbredte iberiske innflytelsen på Anfield».

«Fem av Liverpools startellever forrige søndag spiller landskamper for samme nasjon som dommertrioen er en del av forbundet til. Tre medlemmer av Liverpools trenerteam, posisjonert like ved fjerdedommer Alfonso Perez, er hans landsmenn.»

«Sammenlignet med Liverpools mulige åtte, har Chelsea ingen spansktalende involvert. Verken på eller av banen, tirsdag. Álvaro Arbeloa og Xabi Alonso så også ut som eksperter i påvirkningskunst mot dommeren i det første oppgjøret, spesielt etter John Terry kollisjon med deres egen landsmann, Pepe Reina».

Slik lød opptakten til Chelsea-Liverpool på London-klubbens egen hjemmeside. Resultatet? Det kan man bare spekulere i, men her er tallene til Opta Index etter 4-4-oppgjøret tirsdag kveld:

Frispark til Chelsea: 29

Frispark til Liverpool: 14

Taklingsforsøk: 15-10 i Liverpools favør.

Ifølge tallene hos Eurosport var mannen som fikk flest frispark på banen ingen ringere enn Didier Drogba. I løpet av 90 minutter var den 1.88 meter lange ivorianeren i bakken åtte ganger. Han fikk frispark hver gang!

Hva mener du om dommeren? Bli med i diskusjonen under!

Michael Essien pådro seg ingen frispark mot de helrøde, men fikk frispark fem ganger.

Hos Liverpool skrapet ikke Ferando Torres med seg mer enn to frispark mot Ricardo Carvalho og Alex. Men han pådro seg tre i møtet med landsmann og dommer Medina.

Álvaro Arbeloa laget syv frispark, Martin Skrtel fire - mens ordenskameratene Lucas og Dirk Kuyt samlet fire frispark seg imellom.

Hva så med dommer Medina? Ikke mange fant spalteplass til å omtale mannen etter den fantastiske 4-4-kampen på Stamford Bridge.

- Dommeren var meget god
Madrid-baserte Marca fulgte imidlertid mannen med «argusøyne»:

- Var meget god. Traff med straffen mot Ivanovic i duell mot Xabi Alonso og da han ikke blåste av Carragher mot samme Ivanovic. Delte ut gule kort til Ivanovic og Ashley Cole (Chelsea), Liverpools Benayoun, skriver avisen.

Nå fikk jo også Arbeloa og Carvalho gule kort, men det fikk kanskje ikke hovedstadsavisen med seg. Marca gir spanjolen 9 av 10 mulige poeng for innsats mellom de to engelske gigantene.

PS! I etterkant av det første oppgjøret mellom de to lagene, har dommer Claus Bo Larsen fortalt at han ble utsatt for påvirkning fra en Chelsea-ansatt før kampstart. – Du skal huske at vi har noen spillere som allerede har gult kort og vi er ikke så glade hvis de får gult kort igjen, var ordlyden ifølge dommeren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken