Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea pepet av banen

Londonklubben raknet mot Southampton.

CHELSEA - SOUTHAMPTON 2-2:

Demba Ba har fått en knallstart på karrieren i Chelsea. Mot Southampton onsdag brukte han 25 minutter på å sette inn sitt første ligamål for klubben.

Spissen har totalt vært på banen i to kamper for blåtrøyene og står allerede bokført med tre fulltreffere. Han scoret to mot samme lag i FA-cupen nylig.

Til sammenligning, og man kommer nesten ikke utenom å sammenligne, så brukte Fernando Torres 25 kamper på å nå tre mål i Chelsea-trøyen.

- Skal vinne enkelt
Gleden over Bas gode start er stor blant fansen på Stamford Bridge, mens misnøyen med Torres også ser ut til å stadig vokse seg større.

Da spanjolen reiste seg opp for å varme opp under onsdagens kamp i London, ble han buet på fra tribunen.

Men til tross for at Ba og Eden Hazard scoret for Chelsea onsdag, ble det ikke seier. Southampton kapret nemlig ett poeng med to mål i andre omgang.

Da lagene gikk av banen var det enda mer buing mot de med blå trøyer.

- Det er ikke mange av disse Chelsea-spillerne som kan se seg i speilet og være fornøyd nå. De leder 2-0 og skal dra dette enkelt i land, sier TV 2s Petter Myhre etter kampen.

- Må avgjøre
Chelsea-manager Rafael Benítez var enig med det den tidligere Vålerenga-treneren mente.

- Vi må bli bedre til å sette sjansene våre. Vi må styre kampene og score det tredje og fjerde målet. I dag avsluttet vi ikke kampen slik vi burde, sier han ifølge BBC.

- Vi hadde sjanser på stillingen 2-0, men tok dem ikke. Vi ligger i topp tre nå, og vi ønsker å være så høyt som mulig. Nå må vi bare tenke på neste kamp, sier spanjolen.

- Er ligagullet tapt?

- Vi tenker på de neste tre poengene vi kan hente, og den neste kampen vi skal spille, svarer spanjolen på spørsmålet.

Ba og Hazard
Chelsea leverte en gnistrende første omgang mot det som blir Vegard Forrens nye klubb. Nordmannen så kampen fra tribunen, men kunne nok ha gjort nytte på banen.

I det 25. minutt viste Demba Ba hvilken goalgetter han er. César Azpilicueta slo direkte inn i feltet og der var Ba på plass. Han satte ballen på herlig vis i nettmaskene.

Hjemmelaget fortsatte å styre spillet med det skulle drøye til overtid i første omgang før neste nettkjenning kom.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Southamptons keeper ble utsatt for en kanonade der Ramires satte ballen i stolpen. Eden Hazard var våken på returen og satte ballen lekkert i buret bak Artur Boruc.

Dette var nok til å gi Rafael Benítez' menn en komfortabel følelse på vei inn i garderoben til pause. Southampton hadde ikke all verden å by på de første 45 minuttene.

Slo tilbake
Den komfortable følelsen skulle imidlertid måltyven Ritchie Lambert sørget for at de blåkledte mistet ganske kjapt etter hvilen.

I det 58. minutt fikk han ballen fra Nathaniel Clyne og brukte hodet på ypperlig vis. Petr Cech kunne gjøre lite med avslutningen og dermed var det ny spenning i kampen.

Og i det 75. minutt sørget Jason Puncheon for balanse i regnskapet. Luke Shaw fikk gjøre som han ville på venstre kant, før han slo fint ut til Puncheon.

Han trengte to touch på å banke ballen flott inn i nettet bak Petr Cech. Southampton var tilbake i kampen og Chelsea var i ferd med å rote bort seieren.

I sluttminuttene kastet Chelsea innpå Fernando Torres i jakten på vinnermålet, men selv om den spanske spissen fikk noen sjanser, maktet han ikke å score.

Dermed endte det 2-2.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken