Det er helt naturlig å reagere på koblingen mellom tittel og ingress i denne artikkelen. Men koblingen har en forklaring. En statistisk forklaring.

Barcelona topper i skrivende stund Primera Division i Spania med ti poengs margin til Sevilla, som er nummer to, og har bare tapt én eneste ligakamp denne sesongen. Alt tyder på at katalanerne går til topps i Spania for tredje gang på fem år.

Åtte år
Statistisk sett kan man argumentere for at dette er dårlig nytt for både Liverpool- og Manchester United-fans.

De siste åtte sesongene har nemlig Chelsea vunnet i England hver gang Barcelona har vunnet i Spania. Ikke nok med det; Manchester United har vunnet hver gang Real Madrid har vunnet og Arsenal har vunnet hver gang Valencia har vunnet.

Barcelonas komfortable ledelse i Spania kan sånn sett gjøre det interessant å sette pengene på Chelsea som ligamester i England. Bookmakerne tilbyr rundt tre i odds på Chelsea.

De tre Nettavisen sjekket fredag ettermiddag, hadde alle Manchester United som favoritt til å vinne Premier League. Ladbrokes og Unibet tilbød 2,25 i odds på United og henholdsvis 2,75 og 3,00 på Chelsea, mens Expekt tilbød 2,35 på United og 3,10 på Chelsea.

Oddsen på serieleder Liverpool var fra 3,50 til 3,75, mens Arsenal - som ligger ti poeng bak serielederen - varierte fra 29 til 35.

Deco tror på gull
De fleste eksperter tippet Chelsea som ligamester før sesongen, og innledningsvis ble dette også støttet opp av Chelseas glimrende form. Men den siste tiden har londonlaget haltet og i løpet av de fire siste kampene har de blåkledte måttet nøye seg med tre poengdelinger og kun én seier.

Likevel er Deco sikker på at gullet havner hos Chelsea.

- Jeg vet at vi ikke har vært 100 prosent i de siste kampene. Vi har misbrukt noen sjanser til å overta tabelltoppen. Men det viktigste er å toppe når sesongen er over. Jeg tror at dette laget vil ende opp som mester, sier Deco ifølge The Guardian.

Det gjenstår selvfølgelig å se om Deco får rett. Men han støttes i alle fall statistisk.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).