Selv om det er over halvannen måned igjen til seriestart i Premier League, har Norsk Tipping satt opp spill på serievinner og første runde.

Sportspill tok derfor en telefon til oddssetter Ole Johnny Sundt i Norsk Tipping for å snakke om 2013/14-sesongen.

Her kan du levere dine spill på Premier League.

Her få du alle overgangene i Premier League.

Trio på topp
Han og oddskollegaene på Hamar mener det er mest sannsynlig at enten Chelsea, Manchester City eller Manchester United stikker av med gullet når poengene telles opp til våren. Chelsea står i 2,75 i odds, City gir 2,90 ganger pengene tilbake, mens nytt United-gull betales med 3,10 i odds.

- Akkurat nå fremstår disse tre mannskapene som ganske jevnbyrdige. Årsaken til at oddsen på Chelsea er lavest er at José Mourinho er tilbake som Chelsea-manager. Han har hatt suksess i flere klubber, og spillerne vet at det er kommet en manager som tidligere har bevist noe.

- City-manager Manuel Pellegrini har en bra CV, men han har ikke vunnet noen store titler. United-manager David Moyes fikk til mye bra i Everton, men har ikke erfaring med tittelkamper, sier Sundt.

Oddsen på de 20 Premier League-klubbene kommer til å endres etter hvert som stjerner selges eller kjøpes, og det kan godt hende at et annet lag enn Chelsea står i lavest odds når ligaen sparkes i gang 17. august.

- Hvis for eksempel Cristiano Ronaldo skulle gå til United, vil det endre oddsen på dette spillobjektet. Manchester City har vanvittig mye penger å handle for, og det kan godt hende at det vil komme til navn som gjør at vi må justere den oddsen også, fortsetter Sundt.

- Mangler bredde
Arsenal regnes som den fjerde største gullfavoritten, med en odds på 12,00.

- Det har gått nokså tungt for Arsenal de siste sesongene, og vi mener at klubben ikke har den samme bredden i stallen og stabiliteten som de tre største favorittene.

På neste plass finner vi Tottenham med 25,00 i odds.

- Tottenham spiller tidvis fantastisk fotball, men også de mangler den kvaliteten i troppen som skal til for å kjempe i toppen helt inn. I en lang sesong, der skader og karantener etter hvert blir viktig, holder det ikke med 14-15 toppspillere, man må ofte benytte 18-20 spillere. Og det er der man finner den største forskjellen på Tottenham og Chelsea, City og United, understreker Sundt.

Liverpool til 30 i odds
Et spill på at Liverpool skal vinne ligagull for første gang siden 1990, gir deg 30 ganger pengene. Ifølge Sundt kan dette være det beste spillet hvis man tar utgangspunkt i dagens odds og hvordan den eventuelt vil endre seg frem mot seriestart.

- Vi har fått ganske mye spill på Liverpool så langt, så dette er det laget som det er forbundet mest risiko med for oss. Og hvis vi skal endre oddsen på dette objektet, er det mest sannsynlig at den synker. Klubbens spillerkjøp så langt gjør ikke at vi ser noe poeng i å endre oddsen, men skulle for eksempel Luis Suarez selges dyrt til en storklubb og pengene reinvesteres i stjernespillere, vil det kunne senke oddsen, forklarere oddssetteren.

På de tre nederste plassene ligger Stoke med 500 i odds, mens nyopprykkede Hull og Crystal Palace er satt til henholdsvis 750 og 1000 i odds. For noen er det kanskje overraskende at Stoke blir vurdert som et nedrykkslag.

- Stoke hadde en vond sesong i fjor, og vi tviler på at stallen har gode nok kvaliteter til å spille ballbesittende fotball, slik den nye manageren Mark Hughes er kjent for. Han har også gjort det dårlig med klubber der han har hatt et bedre utgangspunkt enn han har i Stoke.

Slik er oddsen satt opp for første serierunde:
Arsenal – Aston Villa 1,35 – 4,25 – 7,50

Chelsea – Hull 1,18 – 5,58 – 10,50

Crystal Palace – Tottenham 3,95 – 3,65 – 1,70

Liverpool – Stoke 1,40 – 3,85 – 7,15

Manchester City – Newcastle 1,28 – 4,90 – 8,10

Norwich – Everton 2,90 – 3,20 – 2,20

Sunderland – Fulham 2,10 – 3,20 – 3,10

Swansea – Manchester United 4,45 – 3,45 – 1,67

West Bromwich – Southampton 2,20 – 3,20 – 2,90

West Ham – Cardiff 1,90 – 3,25 – 2,90

- United har fått en vanskelig åpningskamp borte mot hjemmesterke Swansea. Så hvis du ønsker at Moyes skal få en vond start i sin nye klubb, kan hjemmeseier til 4,45 i odds være et interessant spill, avslutter Sundt.

Her kan du levere dine spill på Premier League.

Hvem tror du vinner Premier League? Syng ut i kommentarfeltet nederst i saken.

HTML EMBED