Gå til sidens hovedinnhold

Chicharito spiller for framtida

Javier Hernández scorer mål på bestilling for Real Madrid om dagen.

Sist uke ble «Chicharito» matchvinner i mesterligasemifinalen mot Atlético Madrid, og søndag fulgte den lille mexicaneren opp med to scoringer da Celta Vigo ble slått 4-2 i La Liga.

Nå håper han at låneavtalen med den spanske storklubben blir gjort permanent.

Onsdag får 26-åringen muligheten til å pynte ytterligere på egen målstatistikk når Almeria kommer på besøk til Santiago Bernabéu. Lite tyder på at Reals faste midtspiss Karim Benzema er klar til det oppgjøret.

Chicharito, som er utlånt fra Manchester United til Madrid-klubben denne sesongen, har gjort savnet av franskmannen lite merkbart. Mexicaneren, som har sittet på benken store deler av sesongen, har grepet sjansen begjærlig da den bød seg.

- Han nyter virkelig den fine flyten han nå er inne, og det er fantastisk, sier trener Carlo Ancelotti ifølge Reuters.

Real Madrid har opsjon på kjøp av mexicaneren etter at årets sesong er over. Klubben skal ifølge spanske medier være enig med Manchester United om en overgangssum på 10 millioner euro, tilsvarende rundt 85 millioner norske kroner.

Spørsmålet er hva som skjer med Chicharito i det øyeblikket skadde Benzema friskmeldes. Mye tyder på at mexicaneren da er tilbake på benken.

Trener Ancelotti er vanskelig å tolke når han skal svare på det spørsmålet.

- Dersom Chicharito er i form, er han udiskutabel. Jeg har et lag av udiskutable spillere, men bare 11 av dem kan spille og resten må sitte på benken, sier italieneren.

Chicharito er for øvrig sønn av den tidligere mexicanske landslagsspilleren Javier Hernández. Han representerte blant hjemlandet under VM-sluttspillet i nettopp Mexico i 1986.

Javier Hernandez senior fikk tilnavnet «chicharo» – på norsk erten – for sine grønne øyne. Chicharito betyr dermed «den lille erten».

Mye tyder på at det blir kamp om ligagullet i Spania helt inn i siste serierunde. Real Madrid lover i hvert fall å gi Barcelona kamp til siste spark på ballen.

- Målet vårt er å tvinge Barcelona til å vinne hver eneste kamp, fastslår trener Ancelotti. (©NTB)

Kommentarer til denne saken