Gå til sidens hovedinnhold

City-fansen med Moyes-bønn

Og blåtrøyene tok tre viktige poeng mot West Bromwich.

Manchester City - West Bromwich 3-1:

Manchester City snublet mot Sunderland forrige kamp. Mandag var de avhengig av seier for å holde følge med tabelltopp Liverpool. Motstander for kvelden var nok et lag som trengte poeng for ikke å rykke ned, West Bromwich Albion.

Og denne gangen skulle ikke City avgi poeng.

Fasiten ble tre mål, tre argentinere og tre poeng. 3-1-seieren var fullt fortjent, og Manchester City henger fremdeles med i kampen om ligagullet.

Kaptein Vincent Kompany og målscorer Pablo Zabaleta var fornøyde med dagens kamp, og mener laget kan kjempe helt til siste slutt i kampen om ligatittelen.

- Vi kommer til å sloss helt til slutt. Vi husker fremdeles hva som skjedde for to år siden (Da hentet de inn Manchester United på de aller siste serierundene), sa de til SkySports etter kampslutt.

Også manager Manuel Pellegrini var forønyd med laget sitt.

- Vi var veldig gode de første 45. I andre omgang er det ikke like bra, men vi vinner tre poeng i dag, sa han til SkySports etter kampen.

David Silva-skade
Den mest negative nyheten for Manchester City kom etter 69 minutter. David Silva ble felt, og ble liggende. Spanjolen kom seg aldri på bena, og måtte bæres av banen på båre. Hvor alvorlig skaden er er usikkert, men er det én ting City ikke trenger nå, er det fler skader.

- David Silva har spilt med smerte i ankelen i tre kamper nå. Jeg vet ikke hvor alvorlig skaden ble etter i dag. Jeg kommer tilbake med mer informasjon i morgen, var Pellegrinis kommentar til skaden.

Yaya Touré er allerede ute med skade og Sergio Agüero klarer bare å spille 60 minutter på grunn av sin tidligere skade. Med Silva ute i tillegg, blir det enda tøffere for Manchester City å vinne årets Premier League.

Moyes i fokus
Det var en annen fotballsak som preget Etihad Stadium før kampstart.

Tidligere mandag ettermiddag var den britiske pressen enige om at David Moyes var ferdig i jobben som manager hos Citys erkerival Manchester United.

Dette likte City-fansen dårlig, ettersom de fryder seg over et United-lag som sliter om dagen. Med bannere som "Don't sack Moyes" og "David Moyes - Football genius", viste de sin "støtte" til manageren på den andre siden av byen.

(saken fortsetter under bildet)

Men på banen var det ingen som brydde seg om David Moyes eller Manchester United. Der var det City, City og mer City.

Argentinerne scoret
For Manchester City virket til å ha bestemt seg fra start.

Kampen åpnet i et forrykende tempo, og stillingen var 2-0 allerede etter ni minutter. Målscorere var Pablo Zabaleta etter to minutter og Sergio Agüero etter ni minutter.

Men bunnlag mot slutten av sesongen er aldri lett match.

West Bromwich hadde fått et mål annulert etter seks minutter, og etter et kvarter kom målet for bortelaget. Graham Dorrans scoret for gjestene.

Men City hadde likevel ikke tenkt å gi bort poeng i denne kampen. Ti minutter før pause fikk de corner. Vincent Kompany stusset videre til stopperkollega Martin Demichelis, og stillingen var 3-1 til blåtrøyene. Dermed var det tre argentinere som hadde stått for målene til hjemmelaget.

Demichelis' mål var det 19. dødballmålet West Bromwich har sluppet inn denne sesongen.

Den andre omgangen åpnet stikk motsatt av den første. Der det i første omgang var høyt tempo, mål og sjanser, startet omgang nummer to med lavt tempo og et City-lag som bare trillet ball og koste seg.

Det som preget slutten av kampen var skaden på David Silva. City hadde full kontroll kampen ut, uten å skape de store sjansene.

Denne kampen gikk uansett bra for Manuel Pellegrini og hans menn, som med sin 15. hjemmeseier for sesongen kan gjøre seg klare for en spennende ligainnspurt.

Avhengig av Liverpool-tap
Manchester City har én kamp til gode på Liverpool, og ligger seks poeng bak serielederen. De er dermed avhengig av at Liverpool taper minst én kamp.

Neste kamp for de lyseblå er borte mot formsterke Crystal Palace.

West Bromwich trenger poeng for å overleve i Premier League. Neste mulighet er mot West Ham lørdag 26. april.

Kommentarer til denne saken