HTML EMBED

MÁLAGA - PORTO 2-0 (3-1):

Fotballnomaden Roque Santa Cruz nikket inn vinnermålet da mesterligadebutant Málaga tok seg helt fram til kvartfinale med 2-0-seier over Porto onsdag.

Santa Cruz vant mesterligaen med Bayern München i 2001. Onsdag måtte han starte på benken da Málaga skulle vende 0-1 i Portugal til sammenlagtseier. Han måtte se på i 74 minutter, men så avløste han Júlio Baptista.

- Dette må vi nyte
Bare fire minutter senere nikket Santa Cruz inn et hjørnespark, og Málaga kunne feire den største triumf i klubbens historie.

- Jeg synes denne gruppen med spille og supportere fortjener dette. Jeg er veldig glad for å bli matchvinner. Supporterne var fantastiske i kveld. Jeg har bare vært vitne til en tilsvarende atmosfære i VM-kvalifiseringen. Vi er alle utrolig glade nå, og må nyte det vi har oppnådd, sier Santa Cruz til UEFA.com etter kampen.

Isco ga hjemmelaget ledelsen rett før pause med et flott skudd i krysset. Helt i begynnelsen av annen omgang fikk den belgiske Porto-spilleren Steven Defour sitt annet gule kort og måtte gå av banen.

Porto holdt lenge unna i undertall, men så brukte Santa Cruz hodet på Iscos hjørnespark, og dermed har Spania tre av de åtte kvartfinalistene i årets turnering.

Kvartfinalene trekkes fredag
Tyskland har to, Italia, Frankrike og Tyrkia en hver. England har ingen.

Málaga må nytte sjansen til stordåd denne sesongen. Klubben er nektet europacupspill neste sesong på grunn av brudd på reglene om økonomisk fair play.

Følgende lag er nå klare for kvartfinalene i Champions League, som trekkes fredag:

Barcelona, Bayern Munich, Borussia Dortmund, Galatasaray, Juventus, Malaga, Paris Saint-Germain og Real Madrid.

HTML EMBED