NEW YORK (Nettavisen): - Nå får det være nok mas om disse fordømte e-postene, sa Bernie Sanders under Demokratenes første TV-debatt, som ble sendt på CNN fra Las Vegas natt til onsdag.

Sanders siktet til e-postsaken til Hillary Clinton, som beskyldes for å ha satt nasjonal sikkerhet i fare gjennom å bruke en privat server mens hun var utenriksminister.

Clinton fikk uventet - og ikke minst ufrivillig - støtte fra republikansk hold da Kevin McCarthy i forrige uke skrøt av at granskingen av Clintons epostbruk er motivert av at man ønsker å skade oppslutningen hennes på meningsmålingene.

Nå får hun altså også støtte av Bernie Sanders, som er hennes nærmeste utfordrer til å bli nominert som presidentkandidat av det demokratiske partiet i USA.

Clinton kom til debatten med 45 prosents oppslutning på målingen som Fox News presenterte tirsdag, mens Sanders scoret 25 prosent.

Sanders konstaterte at velgerne er lei av alt snakket om e-postene og mener at ingen ønsker å snakke mer om dette temaet.

- Takk, sa Hillary Clinton og tok Sanders i hånden.

Redaktør Are Tågvold Flaten i amerikanskpolitikk.no mener at dette var debattens soleklare høydepunkt.

- Det var et bra øyeblikk, konstaterer Tågvold Flaten, som tror at både Clinton og Sanders vil tjene på dette øyeblikket.

- Det var veldig klokt av Sanders. Han har hele veien sagt at han ikke ønsker å angripe Hillary Clinton. Han beskriver henne som en god venn, og sier at han bare er uenig med henne her og der. Så dette gjør han klokt i. Han demonstrerer at han kan lykkes her, sier Tågvold Flaten til Nettavisen.

Clinton var betydelig tøffere mot Sanders og angrep ham for hans holdning til våpen og hans ønske om å bruke Skandinavia som modell for amerikansk helsepolitikk.

- Hun var ganske spiss overfor Sanders, både når det gjelder våpendebatten og da hun sa "vi er ikke Danmark, vi er USA", sier Tågvold Flaten.

- Hillary Clinton er den soleklare vinneren av debatten. Hun sto midt på scenen og framsto som en potensiell preisdent. Hun taklet spørsmål og kritikk bra, og vendte igjen og igjen tilbake til republikanerne og hennes motstand mot republikansk politikk, konstaterer han.

Den eneste reelle utfordreren til Clinton og Sanders ser ut til å være visepresident Joe Biden, som ennå ikke har meldt seg som kandidat og følgelig ikke var med på debatten i Las Vegas. Biden fikk 19 prosents oppslutning i tirsdagens nasjonale måling.

Clintons sterke innsats kan muligens være nok til at Biden holder seg unna nominasjonskampen. Det antyder iallfall enkelte politiske kommentatorer.

- En sterk kveld for Hillary Clinton, som vil roe nervene hos Demokratene og dempe Biden-maset. Hun styrket sin posisjon, sier Jonathan Martin, som er politisk kommentator hos New York Times.

- Basert på denne debatten, tror jeg ikke Joe Biden kommer inn i nominasjonskampen. Hvordan skal han skille seg ut? Clinton gjorde det godt nok til å øke sin appell. Det er ikke behov for ham, sier Dana Perino, som er politisk kommentator hos Fox News og tidligere var pressesekretær for George W. Bush.

Washington Post kårer Hillary Clinton og Bernie Sanders til vinnerne. Avisen påpeker at Clinton ble belønnet med kraftig applaus fra tilhørerne med sine angrep på Republikanerne ved minst tre tilfeller, og konkluderer med at hun utklasset resten av feltet.

Også Bernie Sanders får skryt av Washington Post, selv om han kritiseres for å fremstå som direkte svak på utenrikspolitikk.

- Sanders er strålende når han snakker om økonomisk ujevnhet og klimaendringer, men når han snakker om andre temaer er han litt "eh".