Gå til sidens hovedinnhold

Clinton skylder på iBergen.no

De to første ballene forsvant ut i intet. iBergen.no får skylden.

(iBergen.no): Bill Clinton møtte monsteret Meland allerede på første hullet. Tøff som få, i lys bukse og gul genser steg han opp på det første utslagsstedet og spurte hvilken kølle han skulle bruke.

iBergen.no anbefalte en 3er Wood. Clinton tok den frem og slo en uspillbar ball. Han prøvde igjen men ballen gikk samme vei. iBergen.no fikk skylden.

- Jeg skulle ha brukt en driver, sa Clinton, etter å ha sett to baller forsvinne.

At Clinton er en tøffing har vi alltid visst, men at han skulle stille seg opp på det samme utslagsstedet som Marius Thorp var i overkant. Clinton spiller fra hvite tees, de er bygget for spillere som Tiger Woods og ikke for tidligere presidenter som nå lever av å holde dyre foredrag.

iBergen.no følger resten av golfrunden i spenning.

Endelig!
Like etter klokken 1200 skjedde det endelig noe utenfor Hotel Norge i Bergen. Da hadde journalister og de ivrigste av folket ventet på Bill Clinton siden klokken var 0830.

Se bildeserie nederst

En tralle med fire golfsett av merket Ping, ble trillet ut av dørene på hotellet Clintons sikkerhetsvakter og vel 20 minutter senere kom Clinton ut døren til jubel fra folkemassen. Men Clinton som er kjent for å ta seg tid til folket, hadde det tydeligvis travelt med å komme seg til golfbanen. Bare et lite minutt ble viet til pressen for han satte seg i den ventende bilen.

Den andre foredragsholderen i kveld, Hans Blix, fikk på langt nær den samme oppmerksomheten i dag. Klokken 0830 tuslet han ut av hotell-dørene og kom tilbake halvannen time senere med en apotek-pose i hendene. Så gikk han opp på rommet og slappet av.

Sol på golfbanen
Like over klokken 12 skinte solen og det var meget gode forhold for å spille golf ved Meland Golfklubb utenfor Bergen. Clinton skal etter planen slå noen slag og ekspresidenten skal nå være på vei.

Atle Solberg og Tomas Ericsson står og venter på Clinton på Meland Golfklubb.

- Kom igjen Clinton! sier de, og oppfordrer på det sterkeste til at amerikaneren skal ta turen.

I mellomtiden står daglig leder på Meland Golfklubb og biter negler i spenning - kanskje kommer Clinton og svinger med køllene.

Ifølge Terje Markussen, mannen bak opplegget, vil Clinton trolig følge det planlagte opplegget, og ta turen til Meland for å spille golf.

- Ting tyder på at det skal spilles golf på Meland som planlagt, sa Markussen til iBergen.no like før klokken 1200.

Venter spent
Fra Meland meldes det som sol og fint vær, og folk er klare til å ta imot den tidligere presidenten. Stemningen er imidlertid noe nervøs. Clinton selv er ikke helt i form. Han kom for sent i går kveld til Hotel Norge og var oppe til klokken to i natt.

Greenkeeper Iestyn Jones har gjort klar spesielle flagg til hullene til Clinton skal komme.

Meteorologisk institutts utmerkede radar indikerer for et utrent øye at regnet skal stoppe ca klokken 1100. Og det er da «The Prez» har tenkt å svinge litt med køllene.

Jan Atle Tvedt har bakt vafler og laget baguetter til presidenten, det er ingenting stort som står og venter. Det lærte de av den gang den kinesiske sentralbanksjefen var her. Det svære koldtbordet sto urørt, han tok en vaffel med syltetøy og rømme.

Handicap
Kommer virkelig Bill Clinton hit ut i dag rekker han om nødvendig 18 hull før han skal holde foredraget klokken 1800. Han har i så fall en formidabel test på sin golf i vente. En av verdens vanskeligste baner venter Clinton, som spiller på rundt 15 i handicap.

Som flere av de amerikanske presidentene er han en lidenskapelig køllesvinger. En mandag møtte han opp i Det hvite hus på krykker etter å ha spilt golf med den australske legenden Greg Norman. Clinton stupte i «hvithaiens» trapper og slet noen leddbånd.

Les også:Savner ikke Det hvite hus

Les flere saker på iBergen.no.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka