Tidligere president Bill Clinton gikk flere ganger til frontalangrep på Barack Obama under nominasjonsprosessen i 2008. Som kjent tapte kona Hillary Clinton nominasjonen, men ble likevel utnevnt av Obama som USAs utenriksminister.

Nå har Bill Clinton kastet seg inn i valgkampen til Obama og forsøker å samle inn penger til kampanjen. Men alt har ikke gått som Obama-kampanjen hadde håpet og ønsket.

Skrøt av Mitt Romney
I forrige uke klarte nemlig Clinton å skryte republikanernes presidentkandidat Mitt Romney opp i skyene. Clinton sa i et TV-intervju at Romney hadde vært en flink guvernør med en genuin forretningskarriere bak seg som leder av selskapet Bain Capital. Clinton sa også at Romney kvalifiserte seg til å bli president.

Dette var det motsatte av det budskapet Obama-kampanjen forsøkte å formidle i en reklamekampanje som gikk på samme tid.

Obama-kampanjen har brukt millioner av dollar på å undergrave Romneys lederevner, og har forsøkt å framstille ham som en brutal og hensynsløs forretningsmann.

Under en felles opptreden med Obama på en pengeinnsamling i New York mandag kveld, forsøkte imidlertid Clinton å rette opp feilen.

- En katastrofe for USA
Bill Clinton sa det ville være en «katastrofe for USA og verden for øvrig om Romney ble president». Han langet også ut mot Romneys økonomiske politikk og sammenlignet den med politikken som førte Europa ut i uføre.

- Obama har en god politikk. Han fortjener å bli gjenvalgt. Han har dessuten en ganske flink utenriksminister, sa Clinton med henvisning til kona Hillary.

Clinton sier at uttalelsen fra forrige uke ble feiltolket. Han står inne får at Romney var en flink guvernør med en god forretningskarriere.

- Men han burde ikke bli valgt fordi han tar feil når det gjelder økonomien og alle disse andre sakene, sa Clinton.

- Vil ikke at Obama skal vinne
Clintons venn og tidligere rådgiver, Dick Morris, hevder imidlertid at ekspresidenten ikke vil at Obama skal bli gjenvalgt.

- Bill Clinton vil ikke at Barack Obama skal vinne. Jeg har snakket med flere gode venner som er svært konservative, som har hatt mange private utvekslinger med Bill Clinton. På et punkt er det én av dem som siterer ham på: «Dere har seks måneder på dere til å redde landet». Han likte aldri Obama. De kom aldri overens, sier Morris i et intervju.

Han legger til at den innflytelsesrike Clinton må gå ut og tilsynelatende støtte Obama i offentlighet, ettersom han er en demokrat og ikke minst ektemannen til presidentens utenriksminister.

- Kaste Obama foran en buss
Men Morris sier at forrige ukes kommentar var «som å kaste Obama foran en buss».

- Hele kampanjen til Obama er basert på at Romney er en kapitalistisk gribb. Og så sier han (Clinton) at han (Romney) hadde en genuin forretningskarriere og krysser terskelen til å kvalifisere seg som president, nøyaktig det motsatte av det hans kandidat sier, fortsetter Morris, som var rådgiver for Clinton i Det hvite hus.

Kilder: Politico, Los Angeles Times, Fox News.

HTML EMBED