Mandag kunne Liverpool bekrefte at Joe Cole hadde skrevet under en fireårskontrakt med Anfield-klubben. 28-åringen ble dermed Roy Hodgson første skikkelige signering som sjef.

Ifølge engelske medier skal ukelønnen til landslagsmannen ligge på 90.000 pund i uka - rundt 850.000 norske kroner.

Klubber som Tottenham, Arsenal, Manchester United, AC Milan og Valencia skal også ha vært interessert i den tidligere Chelsea-spilleren. Til slutt var det altså Liverpool som vant.

Og i England er det stort sett enighet i at Liverpool har gjort et skikkelig scoop ved å hente Bosman-spilleren. Dette til tross for at Cole har slitt voldsomt med skader de siste årene.

- Kan bli som King Kenny
Tottenham-manager Harry Redknapp, som hentet Cole til West Ham som 11-åring, sammenligner Liverpools nye mann med en av de største legendene i engelsk fotball noensinne.

- Det har selvfølgelig bare vært en konge på Anfield, og det er Kenny Dalglish. Ikke engang Kevin Keegan var i nærheten av ham. Og det er selvfølgelig opp til Roy hvor han bruker Joe, men jeg kan se for meg at han kan spille rett bak en spiss, slik Kenny gjorde, sier Redknapp ifølge The Sun, avisen alle Liverpool-supportere har et anstrengt forhold til.

- Joe sendte meg en hyggelig melding i går, der han forklarte at overgangen først og fremst handlet om fotball. Han vil være med å bygge opp et nytt Liverpool, og jeg tror han også har godt av å komme seg litt bort fra London, sier Redknapp.

- Viktig for stjernene
Også tidligere Liverpool-spiller og assistenttrener under Gérard Houllier, Phil Thompson, er også veldig positiv til Cole.

- Jeg skulle ønske de også kunne ha beholdt Yossi Benayoun, for han var en helt fantastisk spiller. Men vet du hva, om jeg hadde valget mellom Cole og Benayoun, hadde jeg valgt Cole.

Den tidligere midtstopperen tror signeringen av Cole vil bli viktig i kampen for å beholde stjerner som Steven Gerrard, Fernando Torres og Javier Mascherano på Anfield.

- Jeg tror Joes ankomst sender et signal om at ikke alt er tapt for denne klubben, og at Liverpool fortsatt er et stort navn i fotballsammenheng, sier Thompson ifølge The Independent.

Joe Cole har allerede sluttet seg til resten av Liverpool på klubbens treningsleir i Sveits, og det er ventet at han vil gjennomgå den medisinske testen i løpet av kort tid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!