Det har lenge svirret rykter om at kontraktsløse Joe Cole var i samtaler med Liverpool, og mandag ettermiddag bekreftet klubben at 28-åringen blir å finne på Anfield neste sesong.

Landslagspilleren har kommet til enighet med klubben om sin personlige kontrakt, melder Liverpool på sin nettside. Han vil gjennomgå en medisinsk test i løpet av de neste 48 timene.

Liverpool har sikret spilleren på en fireårsavtale, men vil ikke oppgi hvor mye Cole vil tjene. Det har tidligere blitt spekulert i at lønnen skal ligge på rundt 850.000 i uka.

Han blir dermed Merseyside-klubbens tredje signering i sommer. Fra før er Milan Jovanovic ankommet klubben, samt at unggutten Jonjo Shevley ble enig med de røde i vår.

28-åringen spilte for Chelsea forrige sesong, men kom aldri til enighet med de blå om noen ny kontrakt og kunne gå gratis.

Cole startet karrieren i West Ham og har spilt 56 landskamper for England. Han står også med 10 landslagsmål.

- Dette er fantastiske nyheter for Liverpool, sier Ian Rush til klubbens hjemmeside.

- Joe Cole er en fantastisk spiller, og jeg tror han forlot Chelsea fordi han ikke fikk spille regelmessig. Jeg ble meget overrasket over at han ikke fikk spille mer i VM, han er nemlig en spiller som kan åpne hvilket som helst forsvar, fortsetter den gamle spisslegenden.

Han mener at en signering av Coles kaliber er akkurat de nyhetene som Liverpool-fansen trengte.

- Dette viser at vi fortsatt kan tiltrekke oss toppspillere, uansett om de er fra England eller utlandet.

- Dette er den type signeringer som supporterne ønsker, og det er et stort løft for dem, mener Rushy.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!