Fredag ble det klart at Joe Cole forlater Liverpool. Den 31 år gamle midtbanespilleren har skrevet under for moderklubben West Ham, og går gratis fra Liverpool.

Det er Liverpool som bekrefter overgangen på sine hjemmesider.

- Alle i klubben ønsker Joe lykke til i fremtiden, skriver Liverpool i pressemeldingen.

Nettstedet TalkSport hevder at Joe Cole får en ukelønn på omtrent 270.000 kroner i West Ham. Likevel skal Liverpool, som et ledd i avtalen, betale Cole 450.000 i uken i 18 måneder til.

Det har lenge blitt spekulert i at Cole ville forlate Liverpool denne vinteren, og fredag ble det altså bekreftet. Det var heller ingen overraskelse at Cole valgte nettopp West Ham.

- Jeg har alltid elsket West Ham, og jeg håper jeg kan gi klubben et par minneverdige sesonger. Timingen er rett, og jeg er veldig fornøyd, sier Cole.

Cole spilte for londonklubben fra 1994 til 2003 og utviklet seg til en av Englands mest spennende offensive midtbanespillere på denne tiden. Han ble spådd en stor, stor karriere. Sammen med folk som Jermain Defoe, Michael Carrick, Rio Ferdinand og Frank Lampard var han del av et spennende lag ledet av Harry Redknapp.

Skader i Chelsea
I 2003 byttet Cole fra Upton Park til Stamford Bridge. I Chelsea ble han i hele sju sesonger, men en del av tiden der var preget av skader, og Cole utviklet seg ikke slik alle hadde trodd.

Han måtte blant annet tåle å spille mye på kanten, i stedet for der han trivdes best, sentralt. Hans beste sesong i Chelsea ble 2005/06-sesongen, da han scoret 11 mål på totalt 41 kamper.

Cole vant Premier League tre ganger som Chelsea-spiller. Han vant også FA-cupen tre ganger og ligacupen to ganger, samt FA Community Shield to ganger.

Han han ble én gang kåret til månedens spiller i Premier League, i mars 2005. I 2006 var han på årets lag i Premier League og i 2008 ble han kåret til årets spiller i Chelsea.

Da kontrakten med den blå londonklubben gikk ut i 2010, valgte han å takke nei til et videre samarbeid, og skrive under for Liverpool.

Flopp på Anfield
Da Joe Cole ble hentet til Anfield sommeren 2010 var det mange som gledet seg. Cole var nå en spiller med svært høy status på balløya.

Ligadebuten for de røde, da ledet av Roy Hodgson, ble imidlertid en stor nedtur for midtbanespilleren. Han ble utvist i kampen mot Arsenal.

Og dette ble på mange måter symptomatisk for Cole i Liverpool. Den dårlige debuten ble etterfulgt av en rekke skader og han fant seg aldri helt til rette i klubben.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I 2011/12-sesongen ble 31-åringen leid ut til franske Lille der han gjorde sine saker bra. Da han returnerte til Liverpool hadde Brendan Rodgers tatt over som manager.

Hadde høy lønn
Rodgers ga Cole en sjanse til å bevise sine kvaliteter i høst, men kun sporadisk gode opptredener gjorde sitt til at han fikk lov til å forlate klubben nå i januar.

Det er kjent at Cole har hatt en meget høy lønn under tiden på Anfield, og midlene som nå frigjøres vil nok gi Rodgers større spillerom i vinterens overgangsvindu og i framtiden.

Joe Cole på sin side er sikkert også storfornøyd med å være tilbake der alt startet, West Ham United Football Club.